• mimmie01

    Gravid med tvillingar via IVF?

    Hej alla gravida med tvillingar, jag är bara nyfiken om det finns några här i tråden som blivit gravida med tvillingar via IVF? jag vill gärna ta chansen att få tillbaka 2 befruktade ägg vid ET och vet att chansen finns att det kan bli en tvillinggraviditet, men det skulle jag gärna vilja då jag är 38 & vill ha fler barn. (dock vet jag att det kan bli en riskgraviditet)
    Hur ser ni på eran tvillinggraviditet? Tacksam för svar. 

  • Svar på tråden Gravid med tvillingar via IVF?
  • Miranda79

    Jag är gravid i v29 m tvillingar genom ivf. Vi har kämpat i cs 5 år och m ivf i lite mer än 1 år. Vi blev i höstas erbjudna att sätta in två embryon för att båda hade "skönhetsfel". Trodde inget skulle sätta sig som vanligt, men båda gjorde det!! Känns overkligt och helt fantastiskt på samma gång!!

  • Hope2003

    Här är en till som blivit gravid med tvillingar genom IVF, är i vecka 10 nu.

    vi har försökt i 6 år, 8 inseminationer, 4 IVF och 5 FET.
    Vi har fått tillbaka två embryon innan utan att någon fäst så nu chansa vi igen för att öka chanserna att ett skulle fästa.

    Det blev dubbel lycka på ultraljudet för några veckor sedan HjärtaHjärta

     


    hoppet är det sista som överger människan!
  • Annanax

    Hej mimmie, vi har ju stött på varandra tidigare. :) Jag är gravid i v.25 med tvillingar. Har en ivf-tjej sedan tidigare, två missfall i bagaget och två frysförsök som inte tagit. Vi önskade två embryon och har aldrig ångrat oss fast jag ä

  • Annanax

    ...är sjukskriven nu och varit zombie i 5 månader. Får vila ut nu innan det tar fart och det är jag så tacksam för! Hoppas det blir som du vill! Kram

  • detta

    Här är en till (el två som kommer att försöka med två. Vi är också sent ute och två hade varit kanon . Visst blir det tuffare och risker finns. Men vi vill gärna att barnen få syskon och det väger tyngre. Bukplastik finns med i budgeten har jag sett till efter att googlat bilder på magar efter tvillingar . Att man är äldre gör ju inte den saken bättre misstänker jag.

  • Tvillingmamma0201

    Hej! Vi fick två ägg tillbaka vid IVF och har idag tvillingar som är 15 månader. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad på alla sätt. Graviditeten var normal och jag mådde nästan inte illa alls. Tvillingarna föddes efter igångsättning i v. 38+1 och vägde båda över 3 kg. Förlossningen var snabb och allt gick jättebra. 


    Jag tycker inte heller att det har varit så jobbigt att ta hand om två bebisar samtidigt som jag hade befarat. Det är klart att man är trött ibland och att det kan bli lite körigt när man ska iväg nånstans t.ex., men på det hela taget funkar det hur bra som helst. Tycker det var nästan lite onödigt mycket fokus innan på riskerna och hur jobbigt det kommer bli etc. Det är förstås bra att vara inställd på att det kan bli tufft och att man är beredd på att ta hjälp av vänner och bekanta etc. Men det kan ju också vara trevligt att veta att det inte behöver bli så tufft.


    Håller tummarna för att allt går bra för er. Jag skulle inte tveka på att sätta tillbaka två ifall jag var ni och blir det tvillingar så är det bara en bonus. :)


     


     

  • elyse

    Det är olika i olika landsting hur många ägg de är villiga att sätta in. Här i Uppsala är det bara ett. 

  • Cecilia 768

    Jag bor i Uppsala och fick två insatta och är nu 8+6 med tvillingar. Det beror på hur de bedömer "riskerna" att det blir tvillinggraviditet av det. Vi bedömdes ha 10% "risk".

  • Fru Fun

    Hej! Jag har också blivit gravid med tvillingar via IVF. Vi fick ut 2 befruktade ägg som inte höll för att frysas så då blev vi erbjudna att sätta in båda. Det visade sig att de var fighters och ville vara kvar! Vad jag förstår skulle de inte satt in 2 om de kunde frysa en... Än så länge har jag mått jättebra, är i vecka 10 nu... Lycka till!

Svar på tråden Gravid med tvillingar via IVF?