duntoss skrev 2013-04-10 17:23:22 följande:
Skall prova detta i morgon, är det 12 timmar eller 8 timmar i ugnen, har dubbelugn så jag kan torka under dagen utan att störas i matlagningen. Eller kan man köra med en vanlig ugn utan varmluft? då skulle jag kunna ta ugnen i lägenheten över min :)
Funkar det med alla frukter eller är det bara vissa man kan torka
Tänkte mig Kiwi, jordgubb, hallon, banan, äpple, päron, plommon, annanas
Vilka mer är goda?? Morötter? apelsiner?
Du kan eg torka allt, det enda man ska tänka på är att fisk blir som skosulor och kött kräver hög temperatur.
Plommon och russin blir segt hur du än gör, det ligger i frukternas natur. Torkad kiwi får en mycket koncentrerad smak alla inte gillar. Torkad mango är gudagott liksom sharon.
Torkade morötter finns eg ingen anledning om du inte behöver det för de blir precis som färska.
Apelsiner dock var inte lyckat. Jag antar att det beror på att de innehåller lika mycket vatten som gurka, det blir inget kvar. Torkad gurka btw smakar absolut ingenting men är gott om man kryddar det och äter som chips.
Purjolök är gott som pålägg.