Gluten och mjölkfri. Vad äter ni till frukost?
Ni som inte äter gluten och mjölkprodukter. Vad äter ni till frukost? Är det någon som har något gott gröt-recept kanske?
Ni som inte äter gluten och mjölkprodukter. Vad äter ni till frukost? Är det någon som har något gott gröt-recept kanske?
Havregrynsgröt på rent havre och rismjölk :)
Omelett (ägg, vatten, kryddor och gärna lite hackad bacon eller skinka i).
Om det funkar med laktosfritt så är det gott med laktosfri fil eller yoghurt med bär och/eller nötter och det finns ju glutenfria flingor.
Havregrynsgröt (på ren havre) + mjölkfri dryck (risdryck, mandeldryck, sojadryck). Den senaste tiden har jag börjat göra gröten lite roligare, t.ex. med ett ägg, en mosad banan/ett tärnat äpple, lite kanel, nejlika och kardemumma. Supermumsigt! Ägget gör gröten mycket krämigare.
Länkar ett recept till ett supergott gluten- och mjölkfritt bröd som jag gör ibland. Brukar addera 2 msk fiberhusk, för att få det saftigare.
http://se.finax.com/recipe/grovt-formbrod/
Sojayoghurt och hembakat bröd åt jag!
Här är lite hemsidor mumsiga recept och nästan alla utan gluten/mjölk!. De är på engelska, men hoppas det inte gör något.
http://www.includingcake.com/p/my-recipage.html?search_term=breakfast&ui=1099
http://www.includingcake.com/p/my-recipage.html?search_term=breakfast&ui=1099
http://ohsheglows.com/categories/recipes-2/