annca skrev 2013-05-02 11:43:28 följande:
Jag kör men helt ägg (både vita och gula), stavmixer och en jättesmal vispskål. Blir jättebra, men det funkar BARA om man har en riktigt smal bunke. Stavmixern ska preciiiis få plats. (använde den som följde med min stavmixer...)
Det viktigaste är ju att se till att ägg och olja har ungefär samma temperatur.
Svärmor använder vanlig elvisp och en vanlig vispskål, och bara äggula.
Problemet med mixer är nog att jag gör för små satser. Brukar börja med en äggula, och då funkar mixern inte ens om jag tar den minsta bägaren den går ner i.... Kan se framför mig att elvisp skulle ge samma problem, men en lösning är väl att göra dubbel sats i fortsättningen, vilket säkert skulle gå åt
Dessutom ttyckte jag att man mixade det lilla man fick tag på så det blev jättehårt, och då blev det ändå svårt att "få tag i" oljan efter ett tag? Men det ksnake funkar bättre om man kör med hela ägget?