• Anonym (Fattigt värre)

  Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem

  Jag och min man har det sedan en tid tillbaks dåligt ekonomiskt sett. Jag förlorade jobbet pga nedskärningar och a-kassan än mycket lägre än min fd. lön. 
  Detta har gjort att vi måste köpa eldorado, extra och andra mindre bra och tattiga produkter, någonting jag skämt oerhört mycket över.
  Jag har därför förpackningar till dyrare och bra produkter hemma (flytande tvål, kryddor osv) och köper vid behov sådana produkter nya för att få en ny fräsch förpackning, och häller det billiga i dessa.
  Jag åker till grannkommunen, 2 mil bort, och handlar på Willys för att ingen ska råka se vad för skit jag köper och börja fråga frågor
   Det känns jobbigt att känna så här. Att skämmas så över att jag köper av dessa produkter. 
  Känner mig så ledsen.  

 • Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem
 • Anonym (Maj)

  Äsch, inte behöver du skämmas!  Finns ju många som köper dessa produkter utan att ha ont om pengar

 • Lajkie

  Bensinkostnaden som går ATG sitta och bränna två (fyra t o r) borde täcka den lilla summan du tjänar på att handla eldorado.

  För övrigt så är det inte ett dugg pinsamt att handla lågpris.

 • straw2008

  Vissa saker är ju bara korkat att köpa dyrt. Vi har gott om pengar men har tvålpumpar som är inköpta för att passa in o de fyller jag på med vilken tvål jag vill. Personligen skulle jag aldrig skämmas över att handla på willys.


  I kinamockaskogen.....
 • Anonym (Tvärt om)

  Du är nog inte ensam om att göra sånt. Det är ju därför det finns en miljardindustri av fejkade hanväskor, kläder och solglasögon. Folk vill inte visa att de inte har råd.

  Själv är jag nog tvärt om mot dig. Jag och min man har ut ca 80.000 kr i månaden efter skatt och vi går med huvudet högt in på Lidl och gör vår veckohandling. Jag är stolt över att jag inte betalar mer än jag behöver och blir glad varje gång jag gör ett klipp. Jag använder kuponger, handlar mycket begagnat och på rea etc.

  Jag ser inte varför du ska skämmas. Är det verkligen skamligt att handla billigt? Det handlar nog mer om din egen självbild och att DU dömer dig själv hårdare än andra skulle göra.

 • Litet My

  Är väl inget att skämmas över, jag hade inte ens reflekterat över det, vi har inga problem med ekonomin men köper ändå en del saker billigt för att det är praktiskt. Många saker skiljer sig inte alls från de dyrare.

 • Annelie 76

  Har du kollat tester på senare tid? I många så visar det sig att de billiga märkena är bättre än de dyra. Diskmaskinstabletter tex, Eldorados var bäst av alla men också billigast. Samma när det gäller äppelmos. Det är bara de allra billigaste burkarna som inte innehåller en massa tillsatser och vatten utan bara äpple och socker.

 • Anonym (ekonomisk)

  Men det ska du inte skämmas över!

  Vi har det ganska bra ställt och jag handlar på maxi en gång i veckan.

  Det hamnar mycket Ica basic i min vagn.

  Vissa saker som tex ketchup köper jag av den dyrare sorten men det mesta blir basic.

  Nej, fortsätt handla billigt och tänkt så mycket du sparar på detta.

 • ojsanhoppsan

  Men oj vad jobbigt det låter! Alltså inte att du köper billigare produkter men det att du skäms så över produkterna du köper.

  För det första så har du ingen anledning att skämmas. En del billigare varor är lika bra som de dyrare, dock inte alla. Och sen undrar jag om du inte kan omprioritera så att skär ner på andra saker så att du får mer pengar över till maten om de dyrare produkterna är så viktiga för dig.

  Vad är det för varor du annars köper då? Om du menar att det är ekologiska varor du handlade innan så förstår jag dig till 100% men annars inte.

 • Astarte

  Varför ska det vara så skamligt att ha ont om pengar? Det är ju inte bara du, utan massor med människor går omkring och skäms, vad är det som är så skämmigt egentligen? Det har jag undrat länge.

  Jag har också lite fina förpackningar som jag häller lågpris i. Inte schampo och sånt, men jag har fina glaskaraffer från loppisen till olja och vinäger och så. Andra förpackningar står i skåpen och där rotar ju ingen.   

 • izgo

  När jag ser folk handla eldorado osv i billkga affärer, ex mina familjenedlemmar, så bryr jag mig inte ett skit. Hade inte ens brytt mig om kungen kom in o handlade eldoradoprodukter..

  Köp det du vill köpa, ingen annan som bör bry sig. Vem vet, du kanske sparar till en svindyr resa eller till en häst ;) eller var de mannen din som bestämde mat denna veckan... ;)

Svar på tråden Jag skäms över att köpa billiga produkter och fejkar i mitt hem