• Äldre 13 Jun 20:07
    14163 visningar
    8 svar
    8
    14163

    Någon annan som haft candida parapsilosis?

    Hej,
    Jag har haft en konstant svampinfektion i underlivet i tre år nu och har precis fått veta att det är candida parapsilosis och inte den vanliga candida albicans som utgör ca 90% av alla svampinfektioner. Den jag har svarar inte på vanlig behandling. Är det någon annan som haft den här svampinfektionen och hur blev ni av med den? Min gynekolog verkar inte vara så insatt.  

  • Svar på tråden Någon annan som haft candida parapsilosis?
  • Anonym (svamp­)
    Äldre 19 Jun 15:35
    #1

    Jag vet inte, men jag har oxå problem med svamp. Du får leta upp en bättre gynekolog, något måste finnas att göra. Berätta hur du upplevt dina symptom? Har de verligen varit konstant utan uppehåll eller hur har du upplevt dem? Vill gärna veta för jag vet inte om jag är säker på att jag har albicans heller..

  • Anonym (torsk­)
    Äldre 19 Jun 17:59
    #2

    Vet inte vilken sort jag har (i munnen, dvs torsk), men den svarar inte heller mycket på de två sorters svampmedel jag fått. Candida kan vara mycket envist och ta tid att bli av med; naturliga svampdödare som oregano olja, vtlök, grejpfröextrakt, kokosnötolja/extrakt, mm kan användas tillsammans med supplement av goda bakterier (som finns i t ex naturell yoghurt, bryssekål, kålrot) och en diet där man undviker socker (inklusive frukt och allehanda sötningsmedel), kolhydrater och jäst i olika former.

  • Äldre 19 Jun 20:42
    #3

    Hej igen,
    Jo har haft svampen konstant i tre år men den är ganska mild på så vis att jag inte har någon klåda, symtomen är mest ömhet och en del sveda. Trodde inte att det var svamp eftersom jag inte blev bättre av svamptabletterna utan gynekologer föreslog muskelspänningar och liknande. Men i våras var jag hos en gynekolog som sa att jag definitivt hade svamp och skickade prov på odling för att se om arten kunde bestämmas. Det var då jag fick veta att jag hade en ovanlig variant. Enda sättet att få veta är om de skickar på odling så fråga efter det om du är osäker på om du har albicans eller inte. Jag ska testa Fluconazole igen en längre period men annars söka mig vidare till någon som är mer specialist...

  • Äldre 21 Jun 00:35
    #4

    Cahar: Så är exakt mina symptom med, får ont vid sex i perioder med, och jag har oxå fått "diagnosen" muskelspänningar/dålig blodcirkulation/eventuellt lite svamprester. Man blir så frustrerad! :( Har haft mina problem i ett och ett halvt år... Känns bara så hopplöst ibland! Kan vi inte snacka lite i pm? :)

  • Äldre 21 Jun 00:36
    #5

    När de gör odlingsprov på mig ser de ingen svamp, med när de kollat i mircoskop på plats ser de svamp... Vet dock inte vilken sort, det har de ej sagt..

  • Äldre 8 Aug 00:51
    #6

    origano kapslar jelper  micke    jag  hår kandida  6 or  ok  provade ulicka  medicin  kastade  masa pengar  ok  ja få inte jelp   ni  moste prova  såp  bikarbonat    ock  seta  i vaten  dålja i munen  ock  spota ut  2 gog  moron  ock kvel   10 dagar

  • Anonym (Deda)
    Äldre 10 Sep 12:20
    #7

    Hej Jag har haft kroniska svampbesvär i några år och tagit odlingar men inte föränn nyligen fått konstaterat att jag har samma sort som du, candida parapsilosis. Jag har fått behandling med både fluconazol och borsyra vagitorier men de blir inte bättre. Blev du av med dina besvär tillslut och hur? tacksam för svar<3

  • Anonym (Es)
    Tue 27 Sep 2022 23:36
    #8

    Jag har det dock inte förälder 

    jag har haft o har det 
    fick remiss till hud vulva o fått behandling men inte hjälper 

    haft eländigt med svamp i underlivet o pågår än 

    finns olika sorter o få utskrivet. 


    läk jag träffat på hud är professor o kan mycket i detta. Är på vanlig hud o vulva 

    har kroniskt eksem med o generell klåda från håret till tårna o är svårt sjuk o mycket i sängen rullstol o av 

    skapade konto i intresse på något jag vill läsa om 

Svar på tråden Någon annan som haft candida parapsilosis?