• Calle

    Röka böckling

    Hur fan ska man göra för att lyckas röka böckling i röklåda? Varenda gång jag försöker luktar och smakar fisken som garagebrand i Husby.


  • Svar på tråden Röka böckling
  • puss

    Man röker inte böckling. Böckling är redan rökt.

  • puss

    Sillen/strömmingen ska vara saltad innan den röks.

  • Calle

    Jag saltar typ enligt det här receptet: www.alltommat.se/recept/Sa-roker-du-fisk-7616 Och så kör jag en deciliter rökspån i röklådan. Efter 25 minuter är fisken fortfarande nästan rå, men det luktar som mordbrand. Och så ska det ju helst inte lukta på midsommarafton.

  • Calle

    Det är ju så man blir deprimerad. Tur att min stekta och inlagda strömming blev god iallafall.

  • puss

    Röken ska vara varm när du börjar och spånen svarta.

  • Calle

    Så jag gör ett generalfel när jag lägger fiskarna i röklådan direkt efter att jag tänt brännarna?

  • Calle

    Blir lite rörd av att Puss engagerar sig i mina bekymmer.

  • Örontrumpet
    Calle skrev 2013-06-22 00:34:57 följande:
    Det är ju så man blir deprimerad. Tur att min stekta och inlagda strömming blev god iallafall.
    Men va fan har du gått på det där knepet att tänd på lite spån i kastrullen på spisen och det kommer att bli preciiiis som det brukar?

    Böckling är varmrökt, dvs det röks under en längre tid i hög temperatur. det du kan åstadkomma i din lilla röklåda är på sin höjd något som påminner om kallrökt. Mycket beror på träet, är det verkligen al?
    sv.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6ckling

    swedishsurvivalist.egetforum.se/bygga-rokeri-t4401.html

  • Calle

    Det står att det är al på påsen.

  • Calle

    Jag har uppenbarligen gjort helt fel. Fast Puss har så fin avatar att det är en ren njutning att bli tillrättavisad.

  • Calle

    Så här sent får man väl egentligen inte vara vaken.

  • Örontrumpet
    Calle skrev 2013-06-22 00:48:44 följande:
    Det står att det är al på påsen.
    Men för fan!
    Röka saker med saker ur påse
    Hör du inte själv hur dumt det låter?
  • Calle

    Men om mat återgår till trådämnet så ska jag nog fan aldrig mer försöka röka fisk. Jag nöjer mig med olika inläggningar som jag behärskar. Fiska strömming behärskar jag i och för sig också.

  • Calle

    Örontrumpet; jag har ju en påse alspån för abu-rökar. Vad trodde du jag menade? Att jag hade en stekpåse?

  • Örontrumpet

    yggt skjäå'aaaaaaaaaaaa'bb¨åååååååååååååååååååååååååååååaa87¨´


    Calle skrev 2013-06-22 00:57:51 följande:
    Örontrumpet; jag har ju en påse alspån för abu-rökar. Vad trodde du jag menade? Att jag hade en

    jag trodde du bstekpåse?
  • Örontrumpet
    Calle skrev 2013-06-22 00:57:51 följande:
    Örontrumpet; jag har ju en påse alspån för abu-rökar. Vad trodde du jag menade? Att jag hade en stekpåse?
    Sorry för det ovanstående, det var katten...

    Jag trodde du byggt ett rökeri för varmrökning och använd hederligt virke.
Svar på tråden Röka böckling