Forum Barn 6-12 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 7 åring med plitor/finnar/akne och VÄLDIGT fet hy...vill veta mer, nån mer som har samma?

  Sön 23 jun 2013 23:35 Läst 20417 gånger Totalt 27 svar
  Sön 23 jun 2013 23:35

  Har en tjej på 7 år.
  Sen ca 2 år tillbaka så har hon haft små prickar i pannan. Började med ca 5-6 st mitt på pannan. Det blev successivt mer och mer. Frågade BVC va det va, om det ev va mollusker, men det va det inte. Sen har det bara blivit värre och värre, nu har hon jättemkt i pannan och runt ögonbrynen. Vid hårfästet är dem så tätt så det så tätt att det inte finns mellanrum mellan dem. Det är inga milier, utan små kulor. Och endel av dem blir små finnar. Det går sällan att klämma kulorna.
  För ca 3 mån fick jag nog och jag sökte på vct och fick träffa en hudspecialist. Han sa att det är ungdomsakne!! Men varför får hon det nu?? Han sa bara att det kan vissa få...
  Till saken hör att hon har jättefet hy, får talgvaglar i ögonen 1 ggn i månaden , hon har en talgknuta på armen som ska opereras bort efter sommaren.(har sökt för den för vi va oroliga så det inte va nåt annat, den är ca 1*1 cm under huden.)
  Hon har jättefet hårbotten, ser hur ljusgult det är.
  Hon duschar ca 3 -4 ggr i veckan, beror lite på vad hon gör och så.
  Vi har köpt riktig tvål som ska användas vid akne.
  Men ändå dan efter när hon duschat så är det som nån kletat olja i ansiktet. Och håret är jättestripigt.
  Sätter alltid upp luggen så solen kommer åt, för sol ska va bra i måttliga mängder sa hudläkaren.
  Men det blir värre och värre va hon än gör. Lätt för att få vanliga pormaskar har hon oxå.
  Hon bryr sig inte, ÄN som tur är. Men till hösten börjar hon skolan, och jag vet hur barn är, det som är annorlunda ska påpekas.
  Jag och min sambo har själva haft problem med acne men aldrig så tidigt. Jag va ca 13-14 och likaså min sambo.
  Är det någon mer som har barn i den åldern som fått hjälp med detta...eller vet vad det är hon har?? Tycker själv inte det ser ut som "vanlig" akne som en annan hade...
  Hade vart "kul" och prata med fler föräldrar som har barn med samma åkomma....
  Hudläkaren sa oxå att det med stor sannolikhet inte kommer bli bättre med mer tvättande. Utan att hon ska MAX duscha 4 ggr i veckan, helst bara 3.

  Någon som har nån info eller så ???


 • faithf­ully
  Visa endast
  Sön 23 jun 2013 23:42 #1

  Sluta använd produkter med SLS. Schampoo, tvål. Det retar hud och hår och ökar fettproduktionen och ger finnar, mjäll, fett hår... 

   Kolla schampo, duschkräm efter sodium laureth sulfare (eller likannde) det är första ingrediensen. Mycket uttorkande ämne. Läs sedan på om balsammetoden! Att tvätta håret fyra gånger i veckan låter mycket. Är man inne i balsammetoden så räcker det att tvätta med bara vatten emellanåt. Svårt att sammanfatta metoden kort så bäst du läser själv :) 

 • Sön 23 jun 2013 23:46 #2

  Jag skulle be om råd på Apoteket.

 • Sön 23 jun 2013 23:53 #3

  Okej. Ska läsa om det. Tack!! :)

  Har frågat Apoteket, men hon hade aldrig hört talas om att så små barn kunde få akne, så hon va ju ingen bra rådgivare....

 • Sön 23 jun 2013 23:58 #4

  min syster fick de knottror du förklarar i pannan då hon var ung (ca 9-10) så jag tänker att det är ovanligt men kan hända att få då man är rejält under 14. Hon hade det i kanske nåt år, och sedan försvann de lika fort som de kom, och sedan fick hon bara vanlig "ungdomshy" med finnar och pormaskar då och då, men inte den knottriga pannan. Det låter som en elak förklaring, men det påminde lite om sandpapper, knottror hela vägen i ett jämnt mönster och ofta svettig.

  Jätte tråkigt att det ska hända vissa, men tror verkligen att det går över, hon kanske bara är tidig och har för mycket hormoner i kroppen, lycka till!  

 • Sön 23 jun 2013 23:58 #5

  Tonåringar och vuxna kan ju behandlas med läkemedel, men din flicka är väldigt liten fortfarande. 

  Hon går väl fortfarande på bvc? Jag skulle gå tillbaka dit och begära att få träffa en annan hudläkare. Sedan när hon börjar skolan tar skolhälsovården över.  

 • Mån 24 jun 2013 00:06 #6
  Norrland84 skrev 2013-06-23 23:58:09 följande:
  min syster fick de knottror du förklarar i pannan då hon var ung (ca 9-10) så jag tänker att det är ovanligt men kan hända att få då man är rejält under 14. Hon hade det i kanske nåt år, och sedan försvann de lika fort som de kom, och sedan fick hon bara vanlig "ungdomshy" med finnar och pormaskar då och då, men inte den knottriga pannan. Det låter som en elak förklaring, men det påminde lite om sandpapper, knottror hela vägen i ett jämnt mönster och ofta svettig.

  Jätte tråkigt att det ska hända vissa, men tror verkligen att det går över, hon kanske bara är tidig och har för mycket hormoner i kroppen, lycka till!    Precis så ja! Som sandpapper. Och alltid blank i huden.

  Ska iaf testa balsammetoden på både henne och mej! :)
 • Mån 24 jun 2013 00:08 #7

  Tycker bara så synd om henne, för snart kommer hon intressera för sitt utseende och minsta sak som man själv inte trivs med, det får en att må så dåligt.

  Man vet ju själv hur det va i tonåren :(

 • Mån 24 jun 2013 00:14 #8
  Pudel skrev 2013-06-23 23:58:16 följande:
  Tonåringar och vuxna kan ju behandlas med läkemedel, men din flicka är väldigt liten fortfarande. 

  Hon går väl fortfarande på bvc? Jag skulle gå tillbaka dit och begära att få träffa en annan hudläkare. Sedan när hon börjar skolan tar skolhälsovården över.    Hon börjar ettan till hösten, går inte kvar på BVC. Det är vct eller skolssk man får kontakta. Läkare sa att om det blir värre så kunde han skriva ut starkare medel att stryka på den huden som va drabbad. Men det känns tidigt att börja med känner jag...
 • Mån 24 jun 2013 00:18 #9

  Det jag trott det sista nu är att hon är på g in i puberteten. Men varken jag eller min mamma eller mormor va ovanligt tidiga. Och hon har varken svettningar eller bröst som växer. Det enda jag kan komma på som är lite annorlunda är att hon har mycket grova hår på benen och lite mellan skulderbladen..och endel är mörka. Det känns lite som en rejäl hormonrubbning. Och då ligger väl testosteron nära till...

 • Mån 24 jun 2013 13:12 #10

  Ingen mer??

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll