• samedase

    Frysa in kyckling på sista förbrukningsdags-datum?

    Gjorde ett litet klipp för ett par veckor sedan, köpte 3 paket färska kycklinglår/kycklingklubbor på ca 900-1000 gram per paket för 12.50 st. Dagen jag köpte dem var sista förbrukningsdagsdatumet.
    Frös in dem på kvällen, och jag varken såg eller kände något konstigt med kycklingen.
    Kan kycklingen vara ok att äta ändå när man tinat upp och tillagat den? :S 

  • Svar på tråden Frysa in kyckling på sista förbrukningsdags-datum?
  • Frontline

    Jag skulle inte ha några bekymmer med att tillaga det, köper ofta sådant som har bäst före dagens datum och fryser in och det har aldrig varit dåligt, pengar sparar man med på det..


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Griseknoen35

    Så köper jag nästan alltid kött, kyckling mm och fryser in, ibland även någon dag efter bäst före. Bäst före datum är ju mest en riktlinje, änvänd lukt och smak för att avgöra om det är bra när du tinat det

Svar på tråden Frysa in kyckling på sista förbrukningsdags-datum?