• Mineralvatten

    Raw food godis och bakverk

    Hej allihopa!
    Jag tänkte att vi kunde tipsa varandra om gott godis och bakverk som är raw food, och därav inget socker osv.
    Denna tråd avser recept och inte färdigköpa snacks.
    Så bomba tråden full =).

  • Svar på tråden Raw food godis och bakverk
  • Mineralvatten

    Jag börjar då här kommer två saker som jag har gjort idag:


    Gojichoklad


    Ingredienser 100 g kakaosmör (jag bytte ut detta mot kokosfett) 6 msk kakaopulver 2–3 msk agavesirap (jag bytte ut detta mot flytande honung) En liten nypa havsalt En handfull gojibär

    Jag började igår med att lägga torkade Goijibär i blöt tog lite över en hand full (eftersom färska är så dyrt). 


    1) Smält kokosfettet/kakosmör i vattenbad i en kastrull. Jag använde köksvågen för att se så det blev rätt mängd. Jag tömde skålen lite då och då i en annan skål på det som smält.


    2) Blanda i övriga ingredienser.


    3) Nu ska smeten ned i formar. Antingen kan man ta silikonformar om man har. Jag hade inga sådanna så jag tog bakformar för småkakor som jag penslade med rapsolja lite grann så att kakorna inte fastnar. sedan skedade jag ut smeten i formarna, lite över halva formen var fyllda. Just ja, lägg formarna på ett fat/ en form/ en plåt etc,


    4) låt dem stelna i frysen.


    Jag prövade att byta ut Giojibären mot frysta fast tinade hallon och blåbär, då blandade jag allt till smeten, skedade ut den i formarna och mosade i bären sen.


     


    En laddning ger ca 16 kakor.


     


    Chokladfudge


    Ingredienser


    1 msk kokosolja 1,5 msk agave (jag bytte ut detta till flytande honing) 1/2 tsk vaniljpulver 2 msk kakao

    1) Jag började med att smälta chokladen i vattenbad på spisen.


    2) Blanda i övriga ingredienser, jag hade även i kokosflingor, uppskattningsvis 2 msk.


    3) Även här använde jag bakformar för småkakor som jag smörjde med rapsolja. Jag skedade i smeten i formarna, ca 1 msk i varje form.


    4) In i frysen för att stelna.


    En laddning ger ca 4 fudgekakor.


     

  • Mineralvatten

    Rawfood tårta:

    Igår lade jag mandlar ca 100gram i blöt så de hade idag nästan legat i blöt i ett dygn. Imorse lade jag torkad frukt i blöt också, jag hade dadlar, fikon och aprikoser. Detta blir en väldigt liten tårta, uppskattningsvis kanske 5 bitar max. Vill man göra i en springform så går man på måtten som är i fet stil.

    Tårtbotten:
    ca 100g mandlar (blötlagda i 24 h). 2-300g
    ca 100g torkad frukt (också den blödlagd i ca 6 h). 2-300g

    Fyllning:
    1 banan 3 st
    ca 100g  frusen men tinad mango. 300g

    kokosflingor.

    1) klä formen du ska ha tårtan i med plastfolie (detta behövs inte om du har en springform, men ett bakplåtspapper i botten är att föredra).

    2) Mixa ingredienserna till tårtbotten och lägg i formen.

    3) strö på lite kokosflingor

    4) Mixa ingredienserna till fyllningen och lägg över botten.

    5) frys tårtan i minst 3 timmar.

    6) Garnera tårtan som du vill med t ex grädde (mandelgrädde eller havre går nog bra) och färsk frukt.

    Gillar du inte mango? Ta någon annan frukt.

  • Nyfiken gul

    är inte alls nån raw-food:are men jösses vad gott detta lät! Måste provas! 

    tack för nya godistips! 


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Mineralvatten
    Nyfiken gul skrev 2013-08-09 17:12:27 följande:
    är inte alls nån raw-food:are men jösses vad gott detta lät! Måste provas! 

    tack för nya godistips! 
    =).
    inte jag heller jag äter vanlig mat men sen jag slutade med allt synligt socker (glass, sylt, kakor, snask, kaffebröd etc) så får man hitta substitut =).

    jag har recept på ett par choklad- och bananbollar också som blir farligt goda.
    till ca 20 bollar behövs:

    1 banan
    1dl havremjöl (mixa havregryn).
    100g smör (rumsvarmt)
    3msk kakao
    4kryddmått vaniljsocker/vaniljpulver

    1) Börja med att mixa havregrynen till havremjölet

    2) Ha i övriga ingredienser och mixa smeten slät

    3) Ställ i kylen/frysen en stund så att smeten stelnar lite så att det går att rulla bollar av den.

    4) Rulla bollar av smeten som du sedan rullar i kokos/hackade nötter eller kako och lägg på ett fat.

    5) NJUT.
  • Lilla K

    Jag brukar göra raw chocklad mousse:

    1 avokado
    1/2 dl färska dadlar
    1/2 dl vatten   
    1/2 tsk äkta vaniljpulver
    1 tsk agave 


    2-4 msk rå kakao
    Mixa allting och toppa med lite färska bär & cacao nibs
  • Lilla K

    Och raw food bollar:

    1 dl solroskärnor
    1 dl pumpa frön
    1 dl  blötlagda mandlar
    1 dl torkade aprikoser
    1 dl dadlar  
    2 msk agave sirap
    1 näve gojibär 
    raw kakao efter smak    

    Mixa allting till en smet och rulla sedan till bollar, rulla i ekologisk kokos. Goda att frysa också Glad   
         

  • Lilla K
    Lilla K skrev 2013-08-09 19:53:06 följande:
    Jag brukar göra raw chocklad mousse:

    1 avokado
    1/2 dl färska dadlar
    1/2 dl vatten   
    1/2 tsk äkta vaniljpulver
    1 tsk agave 
    2-4 msk rå kakao
    Mixa allting och toppa med lite färska bär & cacao nibs

    choklad ska det ju stå!
  • Mineralvatten

    Jag hittade på ett recept till nyss, men jag vet inte hur mkt jag tog av varje, så detta är ungefärligt.

    ca 1 näve mandel (hm vad kan det vara 100g?)
    10 dadlar
    ca 1,5dl hallon (det blev ca 1 dl när jag mosade det).
    ett par matskedar solroskärnor
    lite mandelmjölk och lite vatten
    saften av en halv citron.

    detta mixade jag samman (mixade mandlarna för sig först till fint mjöl) till en smet som står i frysen för att stelna, ska sedan rulla den till bollar och rulla dem i kokos.

Svar på tråden Raw food godis och bakverk