• Villes mamma

    Inlagd gurka, recept?

    Har ni goda recept på inlagd gurka?
    Gärna till det saltigare hållet...

    I år ska vi laga egen inlagd gurka har vi bestämt oss men behöver hjälp med goda recept!

    Tack!

  • Svar på tråden Inlagd gurka, recept?
  • vadskajaghetadå

    ättikssprit och socker va?

    plus vatten...gjorde de för ett tag sen..ååå vad sugen jag blev på saltguska nu när vi pratade om gurka...''

    jag tror inte du behöver mäta upp..bara skiva gurkan med huveln..på med socker å sprit...

    jag kan slå upp om du vill,om du inte har kokbok

  • vadskajaghetadå

    ojdå..läste inte saltgurka...saltigare hållet..

  • Signatur

    Jag tycker att receptet i Vår kokbok är jättebra. Hör av dig om du inte har den, så kan jag skriva ner receptet.

  • KvastHilda

    Färsksaltad Gurka

    1 gurka
    2 tsk salt
    1 tsk socker
    ev lite dill

    Skär av ändarna på en gurka. Skär i tre delar.
    Lägg i en plastpåse med salt och socker och eventuellt lite dill.

    Knyt ihop påsen och skaka runt. Låt stå i kylen över natten.

  • Villes mamma

    Signatur----> Har inte det receptet. Vill du dela med dig?

    KvastHilda----> Det receptet du hade liknar mest på "klappgurka" som iófs är supergott men kanske inte håller hela vintern!

  • KvastHilda

    Villes mamma:
    Nä, det är sant! Men det är gott!

  • KvastHilda

    Blir det här bättre, då?

    2 kg västeråsgurka
    2 l vatten
    2 dl grovt salt

    Ättikslag
    1 1/4 dl ättisksprit 12%
    2 l vatten
    2 dl grovt salt
    1/2 tsk alunpulver

    1. Borsta västeråsgurkan i ljummet vatten.
    2. Rör ut saltet i vattnet. Låt gurkorna ligga i lagen 1/2 - 1 dygn.
    3.Koka ihop en ättikslag av ättikssprit, vattan, salt och alun. Låt kallna.
    4. Ta gurkorna ur saltlagen och varva dem i stora glasburkar med väl rengjorda svartvinbärsblad, dillkronor, några tunna pepparrotskivor, vitpepparkorn och torkad hel ingefära.
    5. Häll ättikslagen över gurkorna. Tillslut krukan genast. Förvara gurkorna mörkt och svalt. De är färdiga efter ca 3 veckor.

Svar på tråden Inlagd gurka, recept?