• prinsessorna två

    eget bank konto

    Jag tänkte öppna ett bank konto (som hon får ett kort till) till min dotter som snart fyller 13 år eller är hon för ung?

  • Svar på tråden eget bank konto
  • strojes

    Det beror ju helt på hur hon är och hur hon hanskas med pengar. Och så beror det ju på vad banken har för regler när det gäller ålder. 

  • Greger b

    Såväl Swedbank som Nordea brukar acceptera att ge ut bankkort till minderåriga förutsatt att föräldrarna ger sitt medgivande. Dock endast bankkort utan kredit eller andra tilläggstjänster.

  • KimPossible

     Fanns en hel del;

    http://www.nordea.se/privat/kundprogram/kundprogram/ungdom+11-15+%C3%A5r/207404.html

    http://www.icabanken.se/kort-och-konto/vara-konton/ungdomskonto/

    http://www.swedbank.se/privat/spara-och-placera/bankkonton/ungdomskonto/

    http://www.handelsbanken.se/shb/INeT/IStartSv.nsf/FrameSet?OpenView&iddef=&navid=A_Samlingssidor_privatkund&sa=/SHB/Inet/ICentSv.nsf/Default/q6B8F3E985156D244C125733600236D51

    http://www.lansforsakringar.se/privat/bank/betalningar_och_kort/kort/ungdomskort/sidor/default.aspx?showMap=1

    Här fanns även en sammanställning; http://www.sverigeskonsumenter.se/ingen-blaser-mig/avdelningssida/tips--trix/bankkort-for-ungdommar/

    Tycker absolut inte att tretton är för ungt.


    People who think they know everything are a great annoyance to those of us who do.
  • Ounn

    Vår bank har som policy att barnet ska ha fyllt minst 14 så vi har löst det genom att öppna ett konto till dit vi sätter över pengar och så får hon ha ett kort som står i mitt namn men som hon använder. Det kontot har ingen kredit eller andra extrafunktioner. För oss är det självklart att hon ska ha ett bankomatkort.

  • Ante94

    Till vår 13-åring valde vi Ica bankkort för att de har kontanthantering. När barnen fyller år t.ex kan de själva gå till Ica och sätta in pengar de fått, mycket smidigt.

  • Oin

    Tog ut ett kort till henne när hon fyllde 14, bankens policy. Innan dess hade hon ett kort som stod i mitt namn och det fick hon när hon var 12. 

  • JoBa

    Är man tretton bör man vara mogen att lära sig hantera konto och kort. Vår trettonåring har precis fått Handelsbankens ungdomspaket. Det är inte för tidigt.

  • MissDecibel

    Våran 14-åriga dotter har eget bankkonto med kort till.
    Det är hur bra som helst, då slipper hon ha kontanter med sej över allt.
    Hon reser en hel del i Sverige utan oss föräldrar, som i somras så var hon borta sammanlagt 3 veckor utan oss. Då är det skönt att kunna sätta in pengar på hennes konto när hon behöver påfyllning istället för att hon ska med sig en massa kontanter.

    Hennes konto är i Handelsbanken, där funkar det så att jag och hennes pappa ser hennes konto när vi loggar in på vår internetbank, så även fast hon har en egen inloggning till internetbanken så ser vi hennes konto oxå. Det är bra, då kan vi ha koll på hur mycket pengar hon har. Inte koll på så sätt att vi bryr oss om vad hennes pengar har använts till utan mer koll för att veta om vi ska föra över mer pengar.

    Så som sagt så tycker jag att det är en jättebra grej :)

Svar på tråden eget bank konto