Pasta med valnötssås à la Leila
400g tortiglioni pasta
50 g pinjenötter
150 g valnötter
1 klyfta vitlök
2 msk ströbröd
2 msk olivolja
2 1/2 dl lättgrädde/mjölk
flingsalt
svartpeppar från kvarn
50 g pecorinoost
50 g valnötter (till servering)
Gör så här:
Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Mixa pinjenötter, valnötter, ströbröd, vitlök, olivolja, salt och peppar i en hushållsmixer. Koka upp grädden / mjölken och slå den över nötterna och mixa ihop. Blanda valnötsåsen med nykokt pasta och servera med pecorinoost. Garnera med krossade valnötter.
Tips!
Med grädde får man ett lite krämigare resultat och eftersom fett är en smakförhöjare så blir det också lite smaskigare såklart. Jag brukar använda grädde med 5% fett. Det blir supergott och inte så fett heller!!