Jag skulle nog satsa på en god gryta. När man gör pyttipanna från grunden är det ganska pyssligt och tar lång tid att tärna all potatis och lök i små kuber.
Jag skulle ta lök, champinjoner (färska), bacon. Skiva och fräs färska champinjoner på medelsvag värme i stekpanna med smör tills all vätska kokat ut. Sedan bryner du lök och bacon (tärnat, finns färdigskuret i småbitar i de flesta affärer) direkt i stekgrytan tills det är mjukt men inte för brunt. Om det blir mycket fett av baconen kan man hälla av det innan man tillsätter köttet.
Tärna oxfilen (tänk biff stroganoff) och lägg i stekgrytan med löken, baconbitarna och champinjonerna, lite vatten, lite tomatpuré och en buljontärning (1 halv till hel beroende på hur mycket kött du har). Koka under lock på svag värme så länge som du har tid (minst 30 minuter). Mot slutet rör du ned creme fraiche av valfri fethalt och smakar av med salt och peppar.
Knepet med goda grytor är att de skall koka på svag värme länge.