Gör denna rub www.marthastewart.com/341349/emerils-original-essence
Putsa bort ev. silverhinnor du ser.
Rubba in kryddblandningen, bryn köttet runt om så det får fin färg.
2msk vatten i stekpannan, så du får med smaken där ifrån(reduceras till 1msk).
Bottnar grytan med lök, vitlök och eventuellt med morrot om du ska göra sås och potatis/ris variant.
Går ta morot ändå om man vill ha den smaken.
1msk äppelcidervinäger och skyn från stekpannan, på med köttet i en gryta med lock som tål vara i ugnen.
In i ugnen på 125 grader.
Och är klart efter ca 5-7h.
För avgöra om den är klar eller inte, så gör man det berömda gaffeltestet.
Där man trycker gaffelns baksida på pulled porken och delar den sig i 3-4 delar så är den klar.
Är den som en studsboll, då är det minst +1h kvar.
Och delar den sig motvilligt, så är upp till 1h till i ugnen.
Sen tar man ut den låter den vila.
Sila bort lök, vitlök och morot.
Häll spadet i gryta, reducera sen i med 1-2dl gott rödvin.
rensa pulled borken från silverhinnir inne i köttet, riv i sär köttet.
Och sen blandar du i din reducerade sky och blandar.
Klart!!!!
Sen kan du äta den som carnitas(tacotillbehör och tortilla).
Gör en pulled pork sandwich.
Eller ris/potatis, men då blandar du inte i skyn i pulled porken, utan gör en sås istället.