• Alex Orrmalm Auran

    Intervjupersoner sökes för studie om ägg- och embryodonation

    Hej!


     


    Jag arbetar som forskningsassistent inom projektet States of the ARTs: Cross-border Reproductive Care in Postsocialist Europe som leds av Jenny Gunnarsson Payne, lektor och forskare i etnologi vid Södertörns Högskola.  


     


    Vi söker nu kvinnor och par att intervjua som har rest utomlands för vård med ägg eller embryodonation. I nuläget är vi särskilt intresserade av att komma i kontakt dels med kvinnor och par som rest utomlands på grund av de svenska åldersgränserna och dels med ensamstående kvinnor och kvinnor i samkönade relationer som sökt sig till de här typerna av behandling utomlands. Även andra målgrupper är dock av intresse.


     


    Syftet med projektet är att undersöka den påverkan som den ökade förekomsten av fertilitetsvård utomlands har både på ett personligt och ett samhälligt plan. I intervjuerna kommer vi att ställa frågor som rör bl.a. orsakerna till valet att söka sig utomlands, vilka informationsvägar som finns om möjligheterna att söka vård utomlands, om själva upplevelsen av resan/vården och om hur beslutet att söka sig utomlands har påverkat ens vardagsliv.


     


    Samtliga deltagare är anonyma och studien genomförs med stor hänsyn till intervjupersonernas integritet. 


     


    Är du vara intresserad av att delta i studien – eller har ytterligare frågor kring projektet – hör gärna av dig!


     


    Hälsningar Alex Orrmalm Auran


     


    E-post: alex.orrmalm.auran@sh.se

  • Svar på tråden Intervjupersoner sökes för studie om ägg- och embryodonation
  • Astakvasta

    Om du inte fått de svar du behöver hade jag frågat femmis www.femmis.se Om de vill/kan hjälpa dig vet jag ej, men de är den största samlingen svenska kvinnor jag vet som åkt utomlands för att bli gravida. De flesta enbart för spermier, men flera för ägg el embryon. Som aktiva känner de förståss många andra i liknande sitvation.

    el försök med föreningen barnlängtan.
      

Svar på tråden Intervjupersoner sökes för studie om ägg- och embryodonation