• EllieSanna

    Edinburgh med barn?

    Har två tjejer på 6 och 9 och tänkte att vi skulle till Edingburgh precis innan jul... Någon som vet vad vi kan hitta på med barn. Är det kallt att åka med barn då? Tänkte mest att vi skulle insupa Cristmas känslan:) Tips emottages tacksamt!

  • Svar på tråden Edinburgh med barn?
  • zbaby

    Vi var där för några somrar sedan men det kändes som vinter, typ 10 grader och regn och blåst i juli, här hemma hade vi 35 grader!!
    Dock en underbar stad! Fästningen är vacker och intressant för alla åldrar och hamnen där Queen Elisabeth ligger är skoj, gå runt på båten och spana i alla hytter. Flott!

  • California

    Har just kommit hem efter 5 dagar i Edinburgh. Reste med 2 barn, 4 och 7 år. Toppenbra! Vi valde att bo på Novotel, ganska nära flygplatsen. Praktiskt att kunna ta taxi från flyget för en hundring. Hotellet hade pool, vilket var mycket uppskattat av hela familjen. Vi var oftast själva i poolen. Det låg en tågstation precis bredvid och 10 min in till stan. Också låg det bredvid ett köpcentra-typ ICA MAXI. Kul att gå och handla billiga grejer nu inför Halloween. Praktiskt också att kunna handla frukt, dricka och lite sånt. Med en 4-åring går man inte så långt, utan vi höll oss mest på the royal mile. Ett turiststråk kan man säga, som går mellan parlamentet och slottet. Vi gick upp till slottet. Det kostar en slant att gå in, så vi nöjde oss med utsidan. Väldigt bra är Camera Obscura-ligger nära slottet. Ett sorts museeum med illusioner, synvillor och testapå-saker. Kul för stora och små! Googla! Ett besök på National Museeum rekommenderas. Gratis inträde. Också en del provapå-saker. Att tänka på är att barn inte är tillåtna på pubar. Vi hade vår bästa middag på Zizzis. En kedja med italiensk mat. Mycket gott och familjevänligt. Ligger på Roxburgh street-en tvärgata till the royal mile. Vi hyrde också bil en dag och körde till en av sjöarna. Trevli resa!

Svar på tråden Edinburgh med barn?