Tina laxfiléer i rumstemperatur...
La fram laxfiléer idag runt kl 1-2. Nu först har jag tid att tillaga dom...
Kom på när jag lagt dom i stekpannan att...det kanske inte är bra att tina fisk i rumstemperatur i så många timmar?
Törs jag äta?
La fram laxfiléer idag runt kl 1-2. Nu först har jag tid att tillaga dom...
Kom på när jag lagt dom i stekpannan att...det kanske inte är bra att tina fisk i rumstemperatur i så många timmar?
Törs jag äta?
Nej! Du kommer att dö!
Ät! De hinner inte bli gamla på en sån kort stund. Och är de trots allt gamla så känner du det på lukten.
Först är de ju frysta en bra stund,sen halvtinade och sen heltinade,men ändå kalla och som sådana ska de antagligen ligga bra många timmar i +20 innan de blir dåliga-vilket du skulle märkt på lukt och smak.
Blev osäker på om det var ok...Läst nånstans att om mat står framme så får själva ytan samma temperatur som i rummet..och det skulle då vara för varmt så att bakterier bildas..
En annan sak då. Måste lax vara tinad innan den tillagas?
Eller kan man steka i stekpanna/ugn medans den är lite fryst fortfarande?
Jag hade ätit utan att ens tvekat det minsta.