• Liten latte

    Tina laxfiléer i rumstemperatur...

    La fram laxfiléer idag runt kl 1-2. Nu först har jag tid att tillaga dom...
    Kom på när jag lagt dom i stekpannan att...det kanske inte är bra att tina fisk i rumstemperatur i så många timmar?

    Törs jag äta?   

  • Svar på tråden Tina laxfiléer i rumstemperatur...
  • nicke nyfiken76

    Ät! De hinner inte bli gamla på en sån kort stund. Och är de trots allt gamla så känner du det på lukten.

  • Jag är bara jag

    Först är de ju frysta en bra stund,sen halvtinade och sen heltinade,men ändå kalla och som sådana ska de antagligen ligga bra många timmar i +20 innan de blir dåliga-vilket du skulle märkt på lukt och smak.

  • Liten latte

    Blev osäker på om det var ok...Läst nånstans att om mat står framme så får själva ytan samma temperatur som i rummet..och det skulle då vara för varmt så att bakterier bildas..

    En annan sak då. Måste lax vara tinad innan den tillagas?

    Eller kan man steka i stekpanna/ugn medans den är lite fryst fortfarande?    

  • La Lola

    Jag hade ätit utan att ens tvekat det minsta.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
Svar på tråden Tina laxfiléer i rumstemperatur...