• Rafael90

    Okej att äta nötkött som är brunt?

    Fick en förpackning frysta grytbitar av min mor (nötkött alltså) och när jag tinade den och öppnade den märkte jag att några av bitarna var bruna istället för rosa. Några var helt bruna och några var lite bruna på kanten typ men resten var rosa. De luktar inget konstigt och har varit frysta i stängd förpackning hela tiden tills jag tinade dem. Är det okej att äta dem ändå? Obestämd de gick ut 15 oktober men har som sagt varit frysta sen de köptes.

  • Svar på tråden Okej att äta nötkött som är brunt?
  • Duckan

    Jag har tillagat kött som blivit brunt och det har gått utmärkt.

  • LindaLoue

    När kött får för mycket kontakt med syre blir köttet brunt iblan till och med grönt. Luktar det inte konstigt och inte är klistrigt och kladdigt och datumet är bra så är det absolut ingen fara .

Svar på tråden Okej att äta nötkött som är brunt?