• Chiquita07

    Vinäger

    Är det ok att äta vit balsamvinäger och rödvinsvinäger som gravid i mat/sallad? Är i v 8.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-10-28 15:49
    Vitvinsvinäger och rödvinsvinäger alltså. Gjort på vin.

  • Svar på tråden Vinäger
  • annzah

    Det är knappast någon fara. Kan tydligen finnas spår av alkohol i ättika men det är minimala mängder och man får ju oftast inte i sig några större mängder vinäger. 


  • Ellie

    Javisst går det bra att äta vinäger som gravid. Det finns ingen alkohol kvar (eller mycket små mängder - upp till 0,2 %).
    På 1177's sida står det bla:
    Om man äter något C-vitaminrikt till måltiden, till exempel grönsaker eller frukt, blir det också lättare för kroppen att ta upp järn från vegetabiliska livsmedel. Annat syrligt som vinäger och surdegsbröd har samma positiva effekt.

  • Ellie
    Ellie skrev 2013-10-28 16:11:54 följande:
    Om man äter något C-vitaminrikt till måltiden, till exempel grönsaker eller frukt, blir det också lättare för kroppen att ta upp järn från vegetabiliska livsmedel. Annat syrligt som vinäger och surdegsbröd har samma positiva effekt.
    Detta var alltså från 1177's sida om "bra mat när du är gravid", för att förtydliga :)
    http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Gravid/Graviditeten/Halsa-under-graviditeten/Bra-mat-nar-man-ar-gravid/
Svar på tråden Vinäger