Mat med mangochutney i/till?
Jag skulle vilja ha tips på goda recept som innehåller mangochutney eller god mat där det passar att ha en klick mangochutney till..? Sen undrar jag vilken sort ni tycker är godast?!
Jag skulle vilja ha tips på goda recept som innehåller mangochutney eller god mat där det passar att ha en klick mangochutney till..? Sen undrar jag vilken sort ni tycker är godast?!
Kycklingratäng!
Ta grillad kyckling och pilla bort allt kött.
Vispa grädde till " lös smet" häll i mangochutney och samtal oelek efter smak, smeten ska bli tjock och lite rosa till färgen! skiva banan och blanda allt i en form och sen in i ugnen! Man kan ha lite curry i med :)
Servera med ris...
Supergott!
Sambal oelek ska de ju stå!
Jag har inget speciellt favoritmärke på mangochutneyn men brukar inte köpa de hetaste.
Här följer några recept, med mango chutney, som jag har på min blogg:
Afrikansk gryta: http://www.frostrosor.nu/2012/10/afrikansk-gryta.html
Curryfisk med äpple, lök och parmesan: http://www.frostrosor.nu/2010/11/curryfisk-med-apple-lok-och-parmesan.html
Orientalisk kycklinggryta: http://www.frostrosor.nu/2012/12/orientaliskt-inspirerad-kycklinggryta.html
Nedan är vad jag använder det mest till. Har inga mått tyvärr eftersom jag oftast höftar när jag lagar mat.
Supergod kall sås till grillat eller ugnsrostade rotfrukter, familjens favorit:
Creme fraiche, hackad rödlök, mango chutney, lite salt & peppar.
Köttfärsröra till ris eller bröd:
Bryner köttfärs, saltar & pepprar. Kryddar med mango chutney, lite chilipeppar, curry, paprikapulver och lite kanel, lite soya också. Det ska bli en riktigt kryddig röra utan att den blir för stark. Blandar även i en liten skvätt grädde för att runda av smakerna och göra det lite såsigt. Sedan blandas det i lite grönsaker som är förberedda separat. Vad det blir beror på vad jag har hemma men oftast blir det stekta majskorn eller minimajs, sockerärtor, purjolök, tunnskivad morot, skivad och stekt blomkål etc. Supergott!
När jag gör ljummen couscous-sallad med kyckling så brukar jag ha mango chutney (ibland med lite creme fraiche) som sås till.
Överlag när jag gör en rätt som behöver lite sötma och sting så kan jag tillsätta lite mango chutney.
Köper alltid samma märke som är Sharwood's.
Tack allihop, allt låter jättegott Jag tar gärna emot fler tips och laga "mat på en höft" tips funkar bra det också för det är så jag lagar nästan all mat själv
Stek kycklingfile i små bitar. Blanda mangochutney, grädde, cremefraishe, salt o peppar. Blanda ihop med kycklingen och koka ihop. Servera med tagliatelle.
sjukt gott :)
Kycklinggryta med mango är en favorit: doktorglas.blogg.se/2013/september/kycklinggryta-med-mango.html
Den här kycklingcurryn är jättegod. Skippa chilin om du inte gillar starkt.
www.ciao.se/Recept_pa_Indisk_mat__Recension_42514
Tack för alla smarriga tips! Har varit sjuk och inte orkat testa något av era tips ännu men ska nog inhandla lite chutney imorgon för att laga något gott
Har du ätit Koosmali? Varm morotssallad med mango chutney, koriander och hackade jordnötter. Det är så gott att jag dööör! Vi gör det på ett 1 kg morötter, minst en gång i veckan. Det är egentligen ett tillbehör men det funkar utmärkt att stecka kyckling till t.ex. Kall matlagningsyoughurt till är en höjdare. http://www.santamariaworld.com/sok-pa-webbplatsen/?q=koosmali#!/indisk-morotssallad?recipeid=10000015__PageProviderRetailIndian
Om du googlar kycklingklubbor med mango chutney kommer du också garanterat hitta nått gott!
Hittar inte exakt den vi brukar göra just nu, men det är i alla fall kycklinglår som man snittar skinnet på och sedan täcker med en god mango chutney-blandning och så skjuts in i ugnen! Barnen äter som tokiga... ;)
mango fläskfilé ( bara att googla på ) stor favvo här
Mmm, allt låter jättegott, tack!