• levande charader

    Mat med mangochutney i/till?

    Jag skulle vilja ha tips på goda recept som innehåller mangochutney eller god mat där det passar att ha en klick mangochutney till..? Sen undrar jag vilken sort ni tycker är godast?!

  • Svar på tråden Mat med mangochutney i/till?
  • tessacor

    Kycklingratäng!
    Ta grillad kyckling och pilla bort allt kött.
    Vispa grädde till " lös smet" häll i mangochutney och samtal oelek efter smak, smeten ska bli tjock och lite rosa till färgen! skiva banan och blanda allt i en form och sen in i ugnen! Man kan ha lite curry i med :)
    Servera med ris...
    Supergott!

  • Ann Lee

    Jag har inget speciellt favoritmärke på mangochutneyn men brukar inte köpa de hetaste.

    Här följer några recept, med mango chutney, som jag har på min blogg:
     
     Afrikansk gryta: http://www.frostrosor.nu/2012/10/afrikansk-gryta.html

    Curryfisk med äpple, lök och parmesan: http://www.frostrosor.nu/2010/11/curryfisk-med-apple-lok-och-parmesan.html

    Orientalisk kycklinggryta: http://www.frostrosor.nu/2012/12/orientaliskt-inspirerad-kycklinggryta.html

             


    Säg till i en tråd om du vill komma in på min sida så lägger jag till dig i adressboken!
  • Ann Nelly

    Nedan är vad jag använder det mest till. Har inga mått tyvärr eftersom jag oftast höftar när jag lagar mat.

    Supergod kall sås till grillat eller ugnsrostade rotfrukter, familjens favorit:
    Creme fraiche, hackad rödlök, mango chutney, lite salt & peppar.

    Köttfärsröra till ris eller bröd:
    Bryner köttfärs, saltar & pepprar. Kryddar med mango chutney, lite chilipeppar, curry, paprikapulver och lite kanel, lite soya också. Det ska bli en riktigt kryddig röra utan att den blir för stark. Blandar även i en liten skvätt grädde för att runda av smakerna och göra det lite såsigt. Sedan blandas det i lite grönsaker som är förberedda separat. Vad det blir beror på vad jag har hemma men oftast blir det stekta majskorn eller minimajs, sockerärtor, purjolök, tunnskivad morot, skivad och stekt blomkål etc. Supergott!

    När jag gör ljummen couscous-sallad med kyckling så brukar jag ha mango chutney (ibland med lite creme fraiche) som sås till.

    Överlag när jag gör en rätt som behöver lite sötma och sting så kan jag tillsätta lite mango chutney.
    Köper alltid samma märke som är Sharwood's.

  • levande charader

    Tack allihop, allt låter jättegott Jag tar gärna emot fler tips och laga "mat på en höft" tips funkar bra det också för det är så jag lagar nästan all mat själv

  • MeJustMe

    Stek kycklingfile i små bitar. Blanda mangochutney, grädde, cremefraishe, salt o peppar. Blanda ihop med kycklingen och koka ihop. Servera med tagliatelle.

    sjukt gott :)

  • levande charader

    Tack för alla smarriga tips! Har varit sjuk och inte orkat testa något av era tips ännu men ska nog inhandla lite chutney imorgon för att laga något gott

  • Surpuppan

    Har du ätit Koosmali? Varm morotssallad med mango chutney, koriander och hackade jordnötter. Det är så gott att jag dööör! Vi gör det på ett 1 kg morötter, minst en gång i veckan. Det är egentligen ett tillbehör men det funkar utmärkt att stecka kyckling till t.ex. Kall matlagningsyoughurt till är en höjdare. http://www.santamariaworld.com/sok-pa-webbplatsen/?q=koosmali#!/indisk-morotssallad?recipeid=10000015__PageProviderRetailIndian

  • levande charader
    Surpuppan skrev 2013-11-09 10:38:36 följande:
    Har du ätit Koosmali? Varm morotssallad med mango chutney, koriander och hackade jordnötter. Det är så gott att jag dööör! Vi gör det på ett 1 kg morötter, minst en gång i veckan. Det är egentligen ett tillbehör men det funkar utmärkt att stecka kyckling till t.ex. Kall matlagningsyoughurt till är en höjdare. www.santamariaworld.com/sok-pa-webbplatsen/ iderRetailIndian

    Det lät gott och var helt nytt för mig, tack!
  • Jkpg Deluxe

    Om du googlar kycklingklubbor med mango chutney kommer du också garanterat hitta nått gott! 
    Hittar inte exakt den vi brukar göra just nu, men det är i alla fall kycklinglår som man snittar skinnet på och sedan täcker med en god mango chutney-blandning och så skjuts in i ugnen! Barnen äter som tokiga... ;)

  • Katarina6701
    MeJustMe skrev 2013-11-01 09:22:54 följande:
    Stek kycklingfile i små bitar. Blanda mangochutney, grädde, cremefraishe, salt o peppar. Blanda ihop med kycklingen och koka ihop. Servera med tagliatelle.
    sjukt gott :)
    Låter som nåt mina ungar skulle gilla! 
    Ska pröva!
    Själv brukar jag blanda mango chutney med majonnäs, creme fraishe o curry och ha som kall sås till stekt kyckling.
    Besök gärna min hemsida www.alltomjulen.com
  • MeJustMe
    Katarina6701 skrev 2013-11-11 16:19:50 följande:
    Låter som nåt mina ungar skulle gilla! 
    Ska pröva!
    Själv brukar jag blanda mango chutney med majonnäs, creme fraishe o curry och ha som kall sås till stekt kyckling.
    Det är grymt gott :)
    Nu nä jag tänker på det får det nog bli middag nån kväll :)
    Åh, det lät ju riktigt gott det med. Borde vara kanon till grillad kyckling (grillad hemma på grill) och alla tillbehör för grillning :) 
Svar på tråden Mat med mangochutney i/till?