Bästa receptet för hel kyckling i ugn?
Vi har ingen lergryta men vill göra hel kyckling i ugn. Letar efter ett enkelt men fantastiskt gott recept! Har du något tips att dela med dig av?
Vi har ingen lergryta men vill göra hel kyckling i ugn. Letar efter ett enkelt men fantastiskt gott recept! Har du något tips att dela med dig av?
Ja,du,recept o recept.. jag blandar ihop olja,viltfond,salt,peppar,vitlök och sambal och penslar hela kycklingen in och utsida. Steker i ugnsfast form i dryga timmen på 225 grader. Felar aldrig!
www.buzzfeed.com/christinebyrne/roast-chicken-rules
Jag testade vinnar-receptet igår, och det blev faktiskt otroligt saftigt med torr tillagning. Slår lergryta med hästlängder!
Dock behöver man krydda efter eller servera med en smakrik sås. :)
Hmm.. hela länken kom inte med
Nytt försök: http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/roast-chicken-rules
Det är ett enkelt recept med bilder. Tricket är att torka kycklingen riktigt torr utvändigt och invändigt, salta och peppra utvändigt och invändigt, binda upp, och rosta i hög ugnstemperatur på galler.
Att inte ha några våta ingredienser gör att det inte bildas ånga och den här kocken menar att ångan gör köttet torrt. Jag hade svårt att tro det tills jag testade. Saftigaste bröstfiléköttet någonsin innanför krispigt skinn, men så klart inte kryddigt. :)
Ungstemperatur ca 230 grader Celcius, kycklingens rekommenderade temperatur ca 74 grader (min gick upp över 85 när jag vände ryggen till, men var saftig ändå).
Tillaga kycklingen i ugnen tills den nästan är klar. Mixa matlagninsgrädde,några klyftor vitlök,fetaost och soltorkade tomater och häll över kycklingen samt inuti och tillaga klart. Servera med potatishalvor som rostats i ugnen med rikligt med salt.
Jag,man äter röran oxå- den är godast;) Det blir som sås!
Smaksätt med honung, mynta och citron.
Blanda rökt skinka/bacon, äpple, vitlök, timjan, katrinplommon, lök, pepparmix, lite fond,
Stoppa det inuti kycklingen .
Blanda smör, pressad vitlök, timjan, pepparmix och lossa lätt på skinnet och smörj under skinnet.
Du kan även ta citron. Krydda med salt, pepparmix och lite grillkrydda uppe på kycklingen.
Stek i smord form under folie på 175 grader ca 1-2 timmar. Eller i stekpåse.
Gör sås på skyn, cremefraiche, och hönsbuljong.