Kalvdans? Råmjölk?
Ska imorgon tillaga råmjölk, alltså kossans då! Tänkte laga kalvdans men minns inte hur många grader ugnen ska va på och vad hade man i mjölken???
Tacksam för svar!
Ska imorgon tillaga råmjölk, alltså kossans då! Tänkte laga kalvdans men minns inte hur många grader ugnen ska va på och vad hade man i mjölken???
Tacksam för svar!
Så här står det på Arlas sida:
1 liter råmjölk, utspädd med lite mjölk
2 krm salt
1 - 1 1/2 msk socker
1 - 2 msk stött kardemumma eller kanel
Sätt ugnen på 150 grader.
Ta råmjölk från andra eller tredje mjölkningen. Blanda ner salt, socker och kardemumma. Smörj en ugnssäker form (1,5 l) och häll i blandningen. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen cirka en timme eller tills kalvdansen stelnat. Låt svalna. Servera med sylt eller bär och lite mjölk.
Tack så mycket! Det lät faktiskt bekant det där!!!
Fast jag kan ju inte tycka att kalvdans är gott. Vi fick det ibland när jag var liten. Bläääää...
åhhhh - gud va gott!!! har inte ätit det sedan jag blev laktosintolerant... kanske man skulle offra sig lite... *slickar mig runt munnen*
/my
Någon som vet hur man får tag på rå mjölk? Blev också så himla sugen på kalvdans nu!
Falsk kalvdans.
1 påse torrmjölk (1 liter) (kan INTE bytas ut mot vanlig mjölk)
3 ägg.
6 dl lättmjölk.
2 tsk socker.
2 krm kardemumma eller ½-1 tsk kanel.
½ krm salt.
Vispa samman äggen med mjölkpulvret, salt och kardemumman (kanelen) till en slät smet.
Koka upp lättmjölken, kyl den och vispa ner den i smeten.
Grädda i eldfast form i 225 grader 20 min eller tills blandningen stannat.