Fyllning till helstekt kalkon
Ska göra kalkon på nyår och undrar nu om ni kan dela med er av några goda fyllningar,, ?? Första gången detta för mig så ska bli spännande=)
Ska göra kalkon på nyår och undrar nu om ni kan dela med er av några goda fyllningar,, ?? Första gången detta för mig så ska bli spännande=)
Jag brukar inte göra nån ordentlig stuffing men brukar köra ned en halv citron i halsen, sen fylla med äpplen, katrinplommon och lite örtkryddor och jox.
Min mamma gjorde alltid med honung, mynta och syrliga äpplen.
Gjorde en i jul med stekt gul lök,stekt bacone,nötfärs,lite vitlök,massor av persilja,hackade valnötter,salt,peppar och en anningen chiplote.Ut sidan med smör,salt och peppar. Stekskyn puttra med grädde till sås,rostade kastanjer,brysselkål och hasslebackspotatis.
Jag pular in en röra av fläskfärs, aprikos, stekt lök, bacon, vitlök samt salvia och timjan mellan skinnet och brösten. Då blir inte bröstet torrt. Brukar trycka in en varm apelsin för att hålla det på plats. Tror receptet är från Jamie Oliver från början.