• Humlan88

    Vad för kött till tjälknöl?

    Jag ska göra tjälknö tills imorn, men vad ska jag ha för kött?
    ska göra på älg,

    Tror ej jag har nån stek, vad ska man då ha? Ytterfile, innerfile, fransyska??
    Vad använder man? 

  • Svar på tråden Vad för kött till tjälknöl?
  • Hannah76

    Älg är gott . Annars fransyska av nöt eller rostbiff.

    Hinner du frysa ner den och ha den i ugnen i 10-12 timmar?

  • La Lola

    Har du kollat recept så brukar det ju stå förslag där.


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Humlan88
    Hannah76 skrev 2013-12-30 16:42:36 följande:
    Älg är gott . Annars fransyska av nöt eller rostbiff.

    Hinner du frysa ner den och ha den i ugnen i 10-12 timmar?
    Den är redan fryst
  • Humlan88
    La Lola skrev 2013-12-30 16:44:05 följande:
    Har du kollat recept så brukar det ju stå förslag där.
    Jo de står mest stek, men asså stek? Vadå stek liksom?
  • Hannah76
    Humlan88 skrev 2013-12-30 16:47:20 följande:
    Den är redan fryst
    Ah ok tolkade din ts som att du inte hade köttet hemma.
    Ta fransyskan.
  • Humlan88
    Hannah76 skrev 2013-12-30 16:42:36 följande:
    Älg är gott . Annars fransyska av nöt eller rostbiff.

    Hinner du frysa ner den och ha den i ugnen i 10-12 timmar?
    man måste ju kunna ha älgfransyska?
  • Hannah76
    Humlan88 skrev 2013-12-30 16:48:31 följande:
    man måste ju kunna ha älgfransyska?
    Absolut.
  • Mars 976

    Spelar ingen roll vilken del du använder, det är att fördra att det är en hel bit men det brukar bli bra även om man fryst ihopa en del småbitar till en klump.   Min erfarenhet.

    Det som är viktigt att du har rätt temperatur och att lagen smakar gott.  

  • Humlan88
    Mars 976 skrev 2013-12-30 17:19:36 följande:
    Spelar ingen roll vilken del du använder, det är att fördra att det är en hel bit men det brukar bli bra även om man fryst ihopa en del småbitar till en klump.   Min erfarenhet.

    Det som är viktigt att du har rätt temperatur och att lagen smakar gott.  
    vad ska man ha för innertemp när man ska ta bort köttet? 
  • Humlan88
    Mars 976 skrev 2013-12-30 17:19:36 följande:
    Spelar ingen roll vilken del du använder, det är att fördra att det är en hel bit men det brukar bli bra även om man fryst ihopa en del småbitar till en klump.   Min erfarenhet.

    Det som är viktigt att du har rätt temperatur och att lagen smakar gott.  
    vad händer om köttet ligger i lagen förlänge?
  • LillGris
    Humlan88 skrev 2013-12-31 07:49:02 följande:
    vad händer om köttet ligger i lagen förlänge?



    Dwt kan ju bli lite väl salt.
  • Grodan74
    Humlan88 skrev 2013-12-31 07:49:02 följande:
    vad händer om köttet ligger i lagen förlänge?
    jag brukar ha min knöl ligga i lagen ca 10-12 timmar och de smakar kanon inte för salt
    Bf 24/7-14
  • LillGris
    Grodan74 skrev 2013-12-31 08:02:37 följande:
    jag brukar ha min knöl ligga i lagen ca 10-12 timmar och de smakar kanon inte för salt



    Jag tror man kan ha längre än så utan problem, men min pappa hade den över ett dygn en gång och det var lite väl :)
Svar på tråden Vad för kött till tjälknöl?