• LillGris

    Rostas i bit!

    Hittade ett kg rostas i frysen. Tänkte göra nåt gott av den ikväll, förslag?


  • Svar på tråden Rostas i bit!
  • frappa

    Ingen svara dig, det var la taskigt :/


     


    Lite sent för tjälknöl vid den tiden du psotade.


    Jag skulle skicka på den på intensivtining, sen steka den i salt och peppar.


    kanske paprikapulver, lökpulver och vitlökpulver om  man ha mera smak.


    Sen bryna i en vacker färg, in ugnen på 125grader tills man kommit upp i 53-55grader.


    utan termometer är det svårt, man pratar om ca1h per kg kött på den tempen.


    Tyvärr väldigt osäker metod, då det kan gå från vara nästan rått till vara överkokt.


    Är det överkokt, ja då är det inte så skoj längre.


    Vila i 10-15min, sen bara skära härliga skivor.


    Man kan spara köttsaften som rinner ur, till att stritssla över skivorna, det blir väldans gott.


    bea pommes, rödvisnsås pommes/gratäng är två som funkar bra.


    Men går även göra nått mer sallads baserat om man vill, bara fantasin tar stopp på vad man kan ha ;)

  • LillGris

    Haha ja, taskmörtar ;) bra tips iaf! Jag brynte den och körde in i ugnen 150grader på en bädd av surkål och stekt fläsk, hällde över lite vitt vin. rödvinssås och en god sallad till. Det blev sjukt gott!

Svar på tråden Rostas i bit!