scrapparlotta skrev 2014-01-05 09:25:02 följande:
Jag äter inte enligt lchf metoden, men ska ändå försöka att inte äta för mycket av pasta, potatis, bröd och sånt....Men jag älskar pasta, saknar pastan. Har hittat en sida som säljer pasta low carb. Hur smakar den, smakar den som vanlig pasta nästan? Är det ett bra alternativ tror ni?
www.lowcarb.rawfoodshop.se/gi-pasta-c-148-136...Det är inte pastan som är problemet. Ät korrekt tillagad pasta med korrekta italienska såser i korrekt portion så kan du äta pasta varje dag.
Glöm alla såser som har med grädde, craime fraich...alltså svennebanan pasta med en massa geggamojjor med 7-15 ingredienser.
T. ex på korrekt italiensk pasta. En portion= 80-100 gram pasta, al dente kokt. Sås: en klick smör+parmesan.
Exempel no 2: 80-100 gram pasta. Sås: Ett par matskedar olivolja, spansk peppar, 2 vitlökar.
Exempel no 3: 80-100m gram pasta. Sås: Ett par matskedar olivolja, spansk peppar, 2 vitlökar, sardeller, kapris.
Köp en italiensk kokbok, MED ITALIENSKA RECEPT och inte någon kocks påhittade recept......följ recepten och du kan äta pasta varje dag.
För att svara på din fråga: Strunta i "hälsopastorna". De smakar skit. Ät riktig pasta. Den är både god och nyttig. Tvärtemot vad alla ignoranta dietister påstår. De vet inte ens vad al dente kokt pasta bidrar med för positivt för magen samt de verkar heller inte veta vilka nyttigheter som den riktiga pastan innehåller.