Fjärilslarv skrev 2014-01-14 15:40:46 följande:
när iskubslådan är fryst är det väl under noll grader eftersom vatten fryser då...eller har jag fel hmmm. var länge sen jag gick i skolan :P.
en frys ska väl vara ett par minusgrader? tror vår är på -15.
Nu låter jag som en besserwisser men ja, det fryser vid noll grader. Och jag tror att frysen ska vara på -18 grader som max (läste det nyss). ;)
Kallebus skrev 2014-01-14 15:42:40 följande:
Ni tänker fel!
Så fort frysen är ren och torr så sätt igång den och packa in den frysta maten igen.
Maten gör att det inte går åt så mycket energi för att få ner temperaturen och det är inte så varmt att maten kommer att tina upp.
Jag hade en tanke på det också men jag läste i en annan tråd att man inte skulle göra så. Ja, men jag vill inte att frysen ska vara helt varm heller. Vi hade en del kött och jag vill verkligen inte tina upp det, ens lite lite. (Min man köper så mycket extra-pris-kort-datum-baror)
Jag väntar på nollgradigt, sen kastar jag in maten. :)