sockerkakssmet?
har hört att det inte är bra att äta råa ägg när man är gravid.
hur blir det då med sockerkaks-smet?
det innehåller ju råa ägg..
är det farligt?
har hört att det inte är bra att äta råa ägg när man är gravid.
hur blir det då med sockerkaks-smet?
det innehåller ju råa ägg..
är det farligt?
Det är bara att äta sockerkaksmet ingen fara jag frågade det samma för en vecka sen
länkar tråden jag starade om råa ägg www.familjeliv.se/Forum-2-14/m7019759.html
stumpan82: tack så mycket för ditt svar
grrrrr dumma bla Amelia gravid som sprider såna lögner!
svenska (och finska och norska) ägg är fria från camphylobacter och salmonella och därmed helt riskfria
i många andra länder ska man däremot alltid undvika maträtter med råa ägg oavsett graviditet
Jag bor i USA och har finns det risk for salmonella i raa agg, sa jag undviker det. Ibland langtar jag hem...
Då tar vi det eeeen gång till
"Livsmedelsverket avråder inte från att äta råa ägg, eftersom svenska ägg
(och finska och norska) är helt säkra. Det finns ingen risk med salmonella.
Däremot bör råa eller löskokta ägg undvikas i andra länder. Det är dock
rekommendationer som gäller alla och inte bara gravida"
...så säger Livsmedelsverket.
toppenbra Listo, det är suveränt att flera säger samma sak och kan lägga lite tyngd bakom
inte bara eget tyckande