Forum Väntan - änglarum
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kub test trisomi

  Tis 11 feb 2014 19:10 Läst 6563 gånger Totalt 4 svar
  Tis 11 feb 2014 19:10

  Hej!! Jag väntar mitt första barn nu, är i v14. Fick veta igår efter kub testet att mitt barn kan ev få trisom18+13. Det är 1: 24 Är att mitt barn kommer få det. JAg har blivit orolig och ledsen. Nästa steg är fostervattenprov. Men jag vet inte om jag vill göra för de är ju 1:100 som kan få missfall av det. Tänk om dom säger att de är inge problem med ditt barn och sen en vecka senare får jag missfall för dom varit där inne och stört. Så alternativet är just nu tror jag att jag går vidare till specialister som får granska ultraljudsbilderna. Och sen därifrån bestämma om de blir abort, om dom skulle hitta nått. Men jag ber verkligen till Gud att allt går bra.

 • Tis 11 feb 2014 19:16 #1

  Hej, vi fick 1:2 för Trisomi 13+18 samt 1:7 för DS. Gjorde moderkaksprov som visade att barnet var helt friskt! ????

  Risken vid mkp och fvp är 0,5% idag, så om du verkligen vill veta så skulle jag göra det. Jag fick göra ett extra ul efter en vecka för att se att allt var bra..

  Stort lycka till!!

  PS. Har idag en fantastisk vacker och perfekt son på ett år. Kanske hade vi fått samma resultat på vår dotter som fyller fem snart men då gjorde vi inget KUB

 • Fre 21 feb 2014 19:36 #2

  Hej! Hur går det för dig Rada? Jag var i liknande sits i maj 2013. Jag fick beskedet 1:18. Det var en oerhörd jobbig period då vi inte alls tänkt tanken att det skulle kunna bli så.... Jag orkade inte jobba under hela maj då jag inte orkade och tårarna sprutade. Vi bestämde oss för fostervattenprov men det var ett svårt beslut och en evig väntan på provsvaret som till slut var ett glatt besked.
  Idag har vi en helt friskt liten tjej på snart 4 månader. Jag önskar er all lycka!

 • Lör 22 feb 2014 21:37 #3

  vi väntade tvillingar fick förhjd risk på 13&18 den ena 1:16 och den andra 1:36. Det var papp A värdet i blodet som var lågt tror jag.
  Var på rutin UL i tisdags då hade det ena barnet somnat in:(. läkaren sa att barnet var för sjukt för att leva.Dock så sa hon inte om det var trisomi. Det andra barnet är en liten flicka som allt såg finfint ut med helt utan avvikelser.

 • Fre 13 feb 2015 10:14 #4

  Hej,

  Jag tvekar lite på om jag ska skriva, för  jag tror inte det är min historia som du vill höra egentligen. Vi fick visserligen ännu sämre siffror på KUB/NUPP - mer än 1:4 för trisomi 13, 1:4 på trisomi 18 och 1:42 på trisomi 21. Sifforna var så höga att vi kände oss tvungna att göra forstervattensprov. Speciellt pga risken för trisomi 13 och 18 där barnet oftast inte överlever en förlossning. Fostervattensprovet togs och vattnet gick. Dock var det ingen panik över det från läkarnas sida, utan efter några dagars vila var hålet igenläkt. Tydligen ganska vanligt ändå. Dock fick vi svar att barnet hade trisomi 13 och vi avbröt graviditeten i vecka 17, vilket var 1 månad sedan. En svår tid, men jag känner att alternativet hade varit värre...

  Om missfallsrisken vid fostervattensprov/moderkaksprov säger läkare att det delvis också påverkas av fostrets hälsotillstånd. Barn som annars inte skulle överlevt dör/föds ut genom missfall. Sen har jag läst att det mycket handlar om läkaren som genomför provtagningen. Missfall startas av infektioner, så det är ju viktigt med hygien och erfarenhet. Jag var inte jätteorolig för missfallsrisken faktiskt. Jag kunde inte stå ut med tanken att bära ett barn i min mage i 9 månader och sen förlora det.

  Oavsett vad du väljer att göra så lycka till och styrkekramar! 
  Mari

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll