• WickedLouise

    Två honkatter bråkar emellanåt ordentligt. Hjälp!

    Vi har 3 katter, en pojke, han är äldst, och två flickor. 
    Pojken är 3 år, ena flickan 2 och den yngsta ca 1 år (hon är hittekatt så vi vet inte säkert)

    I sommras tog vi hand om en hittekatt katt, var bara skinn och ben men hon var så otroligt snäll och tillgiven så hon fick stanna. Luna, som hon heter kommer jättebra överens med hanen, Lucifer. De leker, tvättar varandra osv. Problemet ligger mellan Luna och Calisi, den andra honan.

    I början brydde de sig knappt om varandra men de senaste halvåret  har de börjat bråka emellanåt. Det är alltid Calisi som går fram och slår till Luna, oftast när hon ligger och sover, är hon vaken morrar hon men det skiter Calisi i och försöker slå till henne ändå och då springer Luna tills hon är instängd nånstans. De har aldrig skadat varandra, det har aldrig kommit blod eller så. Men det är så himla synd om Luna som blir påhoppad emellanåt. Det är som sagt inte hela tiden. Kan gå dagar då de ignorerar varandra helt. 

    Vi tror att det är Calisi som försöker sätta Luna på plats och Luna vägrar, men oftast är Calisi inte alls hotfull med sina slag, hon gör likadant på Lucifer när hon vill leka och då börjar de brottas eller leka tafatt eller nått sånt. Men eftersom Luna inte vill leka med Calisi så borde hon ju slutat hoppa på henne tycker man..

    Luna trivs så himla bra med oss, ligger ofta i knät, ligger alltid i sängen på natten med oss och hon leker och njuter av livet, och hon trivs väldigt bra med Lucifer, men tyvärr inte fullt ut då hon emellanåt blir påhoppas..

    Alla katter är kastrerade. Vi har provat i flera omgångar sånhär feelway eller vad det heter, doftgrej som ska lugna katter, som man sätter i eluttaget. Men det har inte varit något skillnad med eller utan den. Andra tips som vi fått är att ge dom mat tillsammas och det gör vi alltid och där bråkar de inte och samma med att leka med dom tillsammans och det är heller inga problem.

    Någon som har något tips?!Vi börjar känna oss väldigt hopplösa. 

  • Svar på tråden Två honkatter bråkar emellanåt ordentligt. Hjälp!
  • nemo1

    Har ni varit hos veterinär med tjejerna? Någon av dem kan ha något fysiskt fel som ni inte märker men katterna. Det kan både gälla den som blir påhoppad men även Calisi. Det ska väldigt mycket till för att en katt ska visa sig sjuk då de i det vilda då blir underlägsna och lättare att förgöra.Boka tid för undersökning inkl tandkoll och blodprover.
    Är de innekatter?

Svar på tråden Två honkatter bråkar emellanåt ordentligt. Hjälp!