• Madmoiselle

    Hur lyckas med maräng?

    Jag lyckas aldrig göra maräng. Hur gör ni?


  • Svar på tråden Hur lyckas med maräng?
  • MissWTF

    Skålen måste va snustorr. Ingen äggula what so ever. Hälften av sockret först. Vispa vispa vispa. När det går att vända upp o ner på skålen utan att något rinner ut så vänder du ner det sista av sockret. Kanske vispar lite till. Jag gjorde mina första maränger häromdagen med stöd av ovan o de blev kanon.. Du kanske gör exakt så :)

  • Fia 28

    Skippa plastskålar och kör med glas eller metallkoppar då du vispar marängen.

  • MissWTF
    Fia 28 skrev 2014-03-04 14:59:03 följande:
    Skippa plastskålar och kör med glas eller metallkoppar då du vispar marängen.

  • NLAL

    Googla på recept där du gör maräng över vattenbad. Superenkelt, går fort och dom blir glansiga, fina och supergoda!

  • Madmoiselle
    MissWTF skrev 2014-03-04 14:56:52 följande:
    Skålen måste va snustorr. Ingen äggula what so ever. Hälften av sockret först. Vispa vispa vispa. När det går att vända upp o ner på skålen utan att något rinner ut så vänder du ner det sista av sockret. Kanske vispar lite till. Jag gjorde mina första maränger häromdagen med stöd av ovan o de blev kanon.. Du kanske gör exakt så :)



    Jag gör så, men det blir inte ens fluffigt, jag är noga med att plocka bort äggulan.
  • Margaux

    Jag brukar bara slänga äggvitor och socker i kitchen aid'en och vispa tills det blir vitt och fluffigt..... Hur kan ni misslyckas? Har det med ålder på äggen att göra kanske?

  • Kodia
    Madmoiselle skrev 2014-03-04 22:49:09 följande:


    Jag gör så, men det blir inte ens fluffigt, jag är noga med att plocka bort äggulan.
    Menar du att äggvitan inte blir fluffig när du vispar den? Konstigt! Använder du elvisp? Hur länge vispar du?
  • Tealhawk

    Jag tycker marängerna alltid faller ihop om man låtit vitorna stå i kylskåp några dagar eller man använder ägg nära utgångsdatum. Har misslyckats två gånger i rad nu och det är det enda jag gjort annorlunda än innan.


    These are not the droids you're looking for
  • Fia 28
    Madmoiselle skrev 2014-03-04 22:49:09 följande:


    Jag gör så, men det blir inte ens fluffigt, jag är noga med att plocka bort äggulan.
    Har du kanske dålig visp?
  • Mandel

    Fast hur gör ni i ugnen? Vilken temperatur? Hur länge?

    Och jag har lyckats få marängsmet över vattenbad att bli för varm... Vattnet kokade inte.

    Jag gör goda maränger, men de ser alltid ut som skrutt.


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • NLAL

    95 grader ca i ugnen och så låter jag luckan ara lite öppen, sätter en träslev mellan kanten och luckan.

  • Mandel
    NLAL skrev 2014-03-05 09:35:09 följande:
    95 grader ca i ugnen och så låter jag luckan ara lite öppen, sätter en träslev mellan kanten och luckan.
    Hur länge?
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Ann Nelly

    Ha inte i något socker (eller väldigt lite) förrän du vispat upp vitorna till ett riktigt fast vitt skum.
    Sedan vispar man i lite socker i taget tills smeten blir blank. Häll inte i allt socker på en gång.
    Har man i för mycket socker i början eller stjälper i det för fort så kan smeten falla ihop och bli svårspritsad.

  • NLAL

    Allt från 20-45 minuter brukar jag ha. Beror på hur man vill ha marängerna: sega, helt genomvärmda, stora, små.

    Ann Nelly: Häller alltid i allt socker innan jag börjar vispa. Aldrig haft problem med det du säger.

  • SpanskaFlugan

    Jag gillar att ha i ett kryddmått vinäger, då blir de så där kladdigt sega i mitten och frasiga utanpå. 

  • NLAL

    Spanska flugan: Så blir mina pckså (om jag vill ha dom så) utan vinäger.

  • Darla

    Jag bara blandar ihop allt tillsammans och vispar vispar vispar. Gar emot alla recept men funkar. Ser till att skalen ar helt torr och ingen aggula alls kommit med. Blir fina och hoga anda.

Svar på tråden Hur lyckas med maräng?