• Rabbit

    misslyckad marängbotten

    Vi ska ha födelsedagskalas idag och jag hade tänkt gära en marängtårta. Nu har jag gjort själva marängbotten (5 äggvitor, 2.5 dl socker) och den blev inget bra. Den pöste liksom upp under gräddningen och vällde över kanterna lite, så istället för en jämn fin tårtbotten har jag en krater...

    Jag hade tänkt göra två st, någon som har tips på hur den andra blir mer lyckad?

    Jag har en större bakform, kan det hjälpa? Smörja/inte smörja formens kanter? Ska jag bara bre ut smeten i en cirkel på ett bakplåtspapper och strunta i formen?

  • Svar på tråden misslyckad marängbotten
  • fru kreativ

    Här är mitt favvorecept på marängsmet:

    2 äggvitor
    2 dl socker
    1,5 tsk potatismjöl
    0,5 tsk bakpulver

    Vispa ägg o socker till hårt skum
    Blanda i pot.mjölet blandat med bakpulvret

    Bred ut till en rundel på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 100 grader 45-60 min tills den är torr och lossnar lätt.

    Lycka till!!

Svar på tråden misslyckad marängbotten