Kavlingsbara småkakor, 20-25 stycken beroende på kakmåttets storlek
Deg: 90 g mjukt smör
1 dl socker
1 ägg
½ tsk vaniljsocker
3 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 kryddmått salt
Rör smör och socker ljust och poröst och vispa sedan i ägg och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och salt separat. Lägg de torra ingredienserna i äggblandningen och rör om. Tillsätt mera mjöl om det behövs.
Forma degen till en boll, linda in i plastfolie och låt vila i kylskåp i minst en timme.
Mjöla bakunderlaget och stänk lite mjöl även på degen. Kavla ut degen och ta ut kakor med pepparkaksmått. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Grädda på 175 grader i 6-9 minuter, tiden varierar beroende på kakornas storlek. Kakorna ska inte bli bruna utan bara aningen gyllene i kanterna. De se nästan oklara ut när man tar ut de men de stelnar snabbt när man lägger över dem på ett galler.