• kagge

    Varför har vi inte riktig ostmassa att köpa i Sverige?

    Ostmassa eller Varské, som finns att köpa och är en grundingrediens för matlagning i Ryssland och Östeuropa lyser med sin frånvaro i Sveriges fattiga sortiment på matvaror.

    Varför är det såhär?

    Ostmassa eller varské kan användas till att göra dom mest fantastiska bakverken och laga fantastiskt smaklig mat. Dessutom är det proteinrikt och nyttigt.

    Posta gärna recept med Varské i denna tråd...


  • Svar på tråden Varför har vi inte riktig ostmassa att köpa i Sverige?
  • Lena

    Vad är skillnaden mot keso? Förutom att keso inte förpackas med vasslen.

  • kagge

    Konsistensen på keso är mycket mjukare (om man klämmer på en kesobit).

  • kagge

    jag tror att varské inte har gått igenom samma typ av pastörisering som keso dessutom.

Svar på tråden Varför har vi inte riktig ostmassa att köpa i Sverige?