• Mollsan

    Lära gå sko?

    Sonen har börjat gå och tänkte köpa skor till honom. Hur har ni gjort? Köpt riktiga lära gå skor, eller " vanliga"? Tips om bra skor? Vi har köpt ett par typ sneakers till honom men de känns rätt klumpiga för honom gå i så tänkte kolla efter nått nytt .


  • Svar på tråden Lära gå sko?
  • Blåklocka

    Jag tror att det är viktigt att köpa ordentliga lära gå skor. De behöver ha ordentligt stöd kring foten, de får man inte med ett par sneakers. 

  • Mollsan

    Ja, kände det behövs andra. Sneakers gick bra när han bara stod ute på marken. Sitter och kollar lite på ett reklamblad nu från en skoaffär och de verkar ha en del från Kavat, så blir väl iväg prova.

  • Maddi

    Fick hjälp med sko och sonen har tydligen runda breda fötter och blev hänvisad till kavat. 

  • Flickan och kråkan

    Helst ska de inte ha så mycket stöd när de lär sig gå. Viktigt att i samma veva träna stabiliteten i vristerna. Jag hade skippat lära-gå-skor, men det är jag. Har haft tunna och mjuka skor till de äldsta och kommer att ha det till yngsta också.

  • scanmia

    Jag hade ångest över detta med första barnet men kom helt ovetenskapligt fram till att folk verkar gå rätt hyfsat även på platser i världen där man springer barfota samt att när vintern kommer så klämmer man ner små fossingar i stora otympliga stövlar och kängor oavsett och även dessa småttingar lär sig gå. Mjuka skinntofflor har varit vår favorit - de ger lite skydd mot elementen men inget som sitter åt eller hindrar. Min yngsta har dessutom haft en aversion mot allt vad fotbeklädnad heter och under hela vintern har vi ägnat mycket tid åt att försöka hålla hennes stackars tår varma och beklädda. Man får väldigt många kommentarer och goda råd när man kommer med en barfota ett-åring när det är -25 grader ute. Tack och lov är våren här och hon har fortfarande alla tio tår kvar!

  • MissEofc

    Vi började med en foppatoffelsandal typ. Den vägde i princip ingenting så dom var lätt att lära sig gå i :)

  • KnytetsMamma

    Vi körde mockasiner eller bara strumpor när dottern lärde sig gå förra våren, det funkade perfekt och hon har inte fått något problem med vristerna eller stabiliteten i fötterna, snarare är hon väldigt stark i fötterna och har bra balans.

    Jag tror att det här med "lära-gå-skor" är skoföretagens sätt att försöka tjäna pengar på nyblivna föräldrar som är så oroliga att göra "fel" med sina barn.

  • Blåklocka

    Nu är förvisso min dotter född med lite vriden fot, men hennes sjukgymnast sa att det bästa är att de får gå barfota hemma när de är i lära-gå-åldern. Strumporna skulle också av med andra ord. MEN, sa hon, att när de är ute och har skor är det väldigt viktigt med stabila skor. Anledningen till detta är att de inte sätter ner fotsulan på alls samma sätt i en sko som när de är barfota, och då är det lätt att de vinklar vristerna fel om det är en instabil sko. Som typexempel på dålig sko i lära-gå-åldern tog hon Converse och foppatoffel!

Svar på tråden Lära gå sko?