• NatWill

    Hur mycket kan jag förbereda? Tårta till dop

    Hej!

    Jag har tänkt göra egna jordgubbstårtor till min sons dop, enkla med vaniljkräm, grädde och jordgubbar.

    Men kan jag baka tårtbottnarna redan nu? För att sedan frysa? 14 juni är dopet.

    Hur länge står sig vaniljkräm ect?

    Kan jag montera tårtorna på fredagkväll? 

    Ursäkta för dumma frågor men känns som jag måste planera så mycket som möjligt :)

    Tack i förhand. Kram!

  • Svar på tråden Hur mycket kan jag förbereda? Tårta till dop
  • StarStruck

    Tårtbottnar kan du göra nu och frysa. Det är bra om dom är lite frusna när du ska dela. Fylla tårtan kan du göra dagen innan men spackla den samma dag den ska ätas. Grädde kan smaka lite knepigt när den stått i kylen ett tag.

  • Sticka

    Precis, det var bra tips du fick.

    Ytterligare ett: Om du gör i ordning vaniljkrämen dagen innan du ska använda den på tårtorna, se till att täcka den ordentligt innan du sätter den i kylskåpet. Har råkat ut för att vaniljkräm har tagit lukt (lyckligtvis inte smak, denna gång, men ändå) av annat i kylen, i det här fallet en kryddig, vitlökig, marinad som skulle vara till köttet som skulle grillas till varmrätt...

Svar på tråden Hur mycket kan jag förbereda? Tårta till dop