• Äldre 2 Jun 22:08
    1321 visningar
    3 svar
    3
    1321

    Vilka regler gäller på era förskolor???

    Jag arbetar som förskollärare på en förskola och har en chef som inte verkar "våga" ha några speciella regler för de familjer vars barn endast går 15 eller 25 timmar pga föräldraledighet och arbetslöshet. Utan vår chef säger sig inte ha "mandat" att t ex säga att dessa barn ska vara lediga på klämdagar, sammanslagning med andra förskolor fyra veckor under juli, julledighet osv. Vissa jag pratat med som jobbar på andra förskolor har regler för de barn som har hemmavarande föräldrar och de får då vara hemma under de perioder då många är lediga t ex klämdagar, jul och sommar. Men hos oss hade vi förra sommaren en familj som hade sitt barn hos oss hela sommaren trots att mamma var hemma med en lillsyster som då var 4-5 månader den större var 2 år och alla hennes "kompisar" var lediga och vi var sammanslagna med andra förskolor med annan personal vilket gjorde att detta barn grät sig genom dagen. Vilka regler gäller på era förskolor????

  • Svar på tråden Vilka regler gäller på era förskolor???
  • Äldre 2 Jun 22:12
    #1

    Har man allmän förskola har man ledigt på lov är man föräldraledig/arbetslös har man rätt till 15h/vecka året runt. Din rektor gör rätt! Däremot gör föräldrar fel om de inte tar hänsyn till hur deras barn mår.

  • Drottn­ingen7­0
    Äldre 2 Jun 22:26
    #2

    Nej hon har nog inte mandat att säga att klämdagar går bort. Om ni däremot upplever omsorgsbrister som gör att flickan blir lidande så får ni göra en anmälan. Arbetslös och skyldig att söka jobb på heltid är man förövrigt även på klämdagar.

  • Äldre 2 Jun 22:37
    #3

    I vår kommun har man barnen rätt att vistas 24timmar i veckan året om, bortsett från 4 veckor under sommaren. Det är endast de som har avgiftsfri förskola som SKA vara lediga under alla lov och planeringsdagar.

    så utifrån reglerna i vår kommun skulle din chef agera rätt.

    Det är kommunen regler som styr, intr chefens tyckande.

Svar på tråden Vilka regler gäller på era förskolor???