• Nennie28

    Koka vatten.. Kallt eller varmt vatten!??

    Jag läste nyss i en tråd, en tjej som skrev om det här med att koka vatten!
    Visst ska man ha kallt vatten i kastrullen, och inte varmt?

    Blir det fler bakterier av varmt vatten?

  • Svar på tråden Koka vatten.. Kallt eller varmt vatten!??
  • vics

    tar man varmt vatten direkt ur kranen kan det fälla ut bla koppar( om vattenrören är gjorda av koppar) de rekommenderas att inte tex göra välling med varmt kranvatten därför..men ska du koka tex pasta spelar det nog ingen roll om du tar varmt kranvatten, men jag tar alltid kallt för det går fort ändå att koka upp vatten ju..

  • emmy82

    Alltid kallt, det är mer bakterier i varmt vatten. Legionella och sånt.

  • vackrastarflow

    bakterier försvinner väl när man kokar vattnet?

  • vics

    jaaaa glömde ...bakterier i varmt kranvatten vet jag inte om det är, utan det är nog mer att olika metaller fäller ut från vattenrören....fäller ut mer med varmt vatten än kallt alltså

  • Karpet

    Ja, bakterierna dör när vattnet kokas. Jag vet bara att det är snabbare att koka varmt vatten och på hektiska restauranger där de måste koka upp mängder med t ex pastavatten så tar de varmt vatten för att det ska gå fortare.

  • Nennie28

    vackrastarflow

    det har du rätt i.. eller? det kanske finns vissa bakterier som överlever?¿

  • vackrastarflow

    det kan jag inte svara hundra på, men jag vet att när man är utomlands och inte van vid deras kranvatten brukar man ofta bli rekommenderad att koka vattnet.

  • Joker

    Varmt kranvatten är inte livsmedel. Insidan av en varmvattenberedare är ingen rolig syn, och jag lovar, har ni tittat där vill ni aldrig dricka varmt kranvatten igen. En eventuell läcka från uppvärmningen hamnar också i varmvattnet, och det vill man inte dricka.

  • promenadflickan

    värmer alltid kallt kranvatten i vattenkokaren först...då går det superfort!!

    ett litet tillägg bara

Svar på tråden Koka vatten.. Kallt eller varmt vatten!??