• Mimmijay

    6 månaders bebis med eksem och infekterat sår i ansiktet

    Min 6 månaders bebis har haft eksem och infekterat sår i 5v nu. Har tagit heracillin i 3d som byttes till Dalacin eftersom han fick nässelutslag och svart avföring av heracillin. Dalacin har han fått i 3d sen uppehåll då Bvc barnläkaren tyckte att vi kunde sluta men efter 10d blev det värre och Dalacin sattes in igen och har tagit i 20d nu.
    Ägg och mjölk har vi tagit bort eftersom misstankarna finns om allergi.
    Nu till min fråga varför såret aldrig läker och det kommer nya utslag hela tiden som blir infekterat? Vi byter lakan, örngott, filt, kläder och allt som han kommer i kontakt med varje dag och tvättar i 60 med milt tvättmedel och kör med extra sköljning. 7 olika nappar tvättas och kokas varje.
    Vi träffar läkaren 2 ggr i veckan för det aldrig blir bra och får svaret att han återinfekterar sig hela tiden. Fick även en ordination som vi ska göra 2 ggr om dan som ser ut så här.
    1. Tvätta med tvål och ljummet vatten.
    2. Badda med klorhexidin.
    3. Dränk kompresser i kaliumpermanganat och badda i 10-15 min. (Denna görs bara om det vätskar från såret och bara 1ggr/dag)
    4. Smörja med fucidin (antibiotika)
    5. Efter 15 min smörj med daktacort.
    6. Decubal 10 ggr/ dan.
    Resten av kroppen med mildison och decubal. På kroppen är det bara enstska utslag.

    Låter det inte inte för mycket för en liten bebis på 6 månader och ska inte Dalacin och allt smörjande ta död på alla bakterierna snart?

    Någon som har liknande erfarenheter som kan hjälpa min bebis att bli bra igen?
    Kan även säga att han har mycket mjölkskorv till och från i hårbotten och ögonbryn.


    6 månaders bebis med eksem och infekterat sår
  • Svar på tråden 6 månaders bebis med eksem och infekterat sår i ansiktet
  • Allergiexperten

    Hej! Hudinfektioner behandlas med Heracillin. Eksem som inte läker kan behandlas med kaliumpermanganat och båda behandlingarna brukar ha god effekt.
    Du skriver inte var det infekterade området finns men jag tycker absolut att om det inte läker bör hudläkare göra bedömning om annan behandling kan behövas.
    Prata med din läkare om detta.
    vänliga hälsningar Anitha

  • Mimmijay

    Nu har det gått drygt 6 månader sen jag skrev om min sons situation med eksem i ansiktet som lätt blir infekterat. Har googlat runt på nätet och försökt hitta liknade fall som lillen men hittar inget. Jag kommer att dela med mig av min sons situation och behandlingar som han har fått och det blir nog ett jättelångt inlägg.

    Fortsättning av mitt första inlägg

    Efter 4v med Dalacin och det inte blev bra fick vi äntligen en akuttid till en hudspecialist. Hon tittade först i hårbotten och sen på kinderna och hakan som var värst drabbat. Hon gav oss en ny ordination till ansiktet:

    1. Tvätta med tvål och vatten.

    2. Kaliumpermanganat om det vätskar.

    3. Smörja med mjukgörande som decubal eller locobase repar.

    4. Vänta några minuter smörj med pevisone(medelstark kortison och svamp)

    5. Smörj så många med mjukgörande under dagen.

    Till kroppen:

    Flutivate (stark kortison) till eksemen och propyderm (mjukgörandekräm mot vissa bakterier och svamp) som mjukgörande.

    Redan efter första dagen blev lillen bättre och efter en vecka kunde vi äntligen sluta med Dalacin. Äntligen kunde vi pusta ut och slippa blodiga lakan varje dag.

    Allting verkar bra och lillen är nästan helläkt och vi började med nedtrappning av pevisone men plötsligt nångång i början av augusti blossar det upp igen. Båda kinderna blir illröda och svullna. Kliar gör det också för han gnuggar så fruktansvärt mycket. Vi försöker i första hand med tvål och vatten för att undvika infektion men eftersom det inte visade förbättring fick vi använda kaliumpermanganat. Även detta hjälpte inte så vi fick träffa hudläkaren igen som skrev ut altargo (antibiotika kräm). Den kunde vi smörja innan eller efter pevisone.

    Denna gången blev det också bättre efter första dagen och redan efter en vecka nästan helläkt. På något konstigt sätt innan det blir helt bra igen så får han ett eksem utbrott igen. Vi får en tid hos barnläkaren(en erfaren allergiläkare) i oktober och han misstänker allergi mot vete så lillen fick lämna blodprov igen som visade

    Ägg 52,

    Nötter 8,5

    Vete 0,44

    Mjölk 0,22

    Amningen tog slut vid denna tiden så lillen får Althera utskrivet. Vi utesluter ägg, nötter, mjölk och vete från hans kost. Hans eksem i ansiktet blir bra i några dagar för att sedan blossa upp och vätska främst på kinderna och hakan. Nappen har han slutat med i en månad för att undvika att det hela tiden blir fuktigt runt munnen.

    I slutet av oktober får han altargo igen men denna gången blev det bara värre så vi får tid att visa upp lillen för alla hudläkare som har möte varje månad. Det som verkar konstigt är att det endast drabbar ansiktet. På kroppen har han bara enstaka prickar som går att kontrolleras med flutivate. De kommer fram till att vi ska sluta med altargo och pevisone och istället sätter in flutivate på ansiktet. Det blir bra på kinderna men nu kommer det fler utslag på ansiktet och kring ögonen efter 2 dagar bad de oss sluta och skriver ut Dalacin (igen ????) som han ska ta i 10 dagar.

    Fortsättning följer...

Svar på tråden 6 månaders bebis med eksem och infekterat sår i ansiktet