• Anonym (frågande mamma)

    Varför är ni rasistiska?

    Många uppfatar sd som rasistiska - men ni tycker inte att ni är det.

    Varför tror ni att ni uppfattas som rasistiska?

  • Svar på tråden Varför är ni rasistiska?
  • Sverigedemokraterna

    Sverigedemokraterna är ett nytt parti som utmanar gamla maktstrukturer. Det ligger givetvis i de andra partiernas intresse att utmåla det nya partiet som dåligt i alla avseenden för att hålla dem borta från makten. Därför måste man vara noggrann med varifrån man hämtar sin information. Tyvärr har många av de föreställningar och myter som finns kring Sverigedemokraterna fått fäste också i media, vilket säkert bidrar till den negativa bilden av partiet. I viss mån kan det också vara så att kritik mot den förda invandringspolitiken misstas för kritik mot invandrare i allmänhet. Sverigedemokraterna anser att det måste gå att kritisera den politik som förs utan att bli anklagad för diverse osanningar.


    I Sverigedemokraternas principprogram, under rubriken Sverigedemokraterna och människan, finns följande att läsa:


    ?Varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde och varje människa har rätt till frihet, självbestämmande, trygghet, gemenskap samt de basala andliga och materiella grundförutsättningar som krävs för att kunna leva ett värdigt liv.?


    Sverigedemokraterna har inget till övers för rasism. För att motverka den typen av ströminingar har partiet en aktiv nolltolerans. I vårt parti finns inget utrymme för rasister och extremister. Människor som inte ställer upp på de demokratiska värderingarna får söka sig någon annanstans.


    I takt med att partiet växer och får fler anhängare märker vi också hur bilden av oss förändras. Det går inte längre för politiska motståndare att komma undan med enkla påhopp och anklagelser när vi finns representerade över hela landet av människor med alla bakgrunder.

Svar på tråden Varför är ni rasistiska?