• Anonym (Undrar en mamma)

    Förskolan?

    Hur ska ni göra förskolan bättre? Jag bilr så matt av att personalen alltid är så stressade, det är barn överallt och jag undrar hur ni ska göra så grupperna blir mindre och personalen mer kompetent?

  • Svar på tråden Förskolan?
  • Vänsterpartiet

    Hej!


    Vänsterpartiet vill göra stora satsningar på förskolan för att minska storleken på barngrupperna, öka kvaliteten och utöka rätten för barn och föräldrar att ta del av förskolan.


    Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande och är en förutsättning för att både män och kvinnor ska kunna förena föräldraskap och arbete. Men barngrupperna har blivit för stora. Därför vill vi satsa pengar för att man ska kunna anställa mer personal. Vi vill också att en högre andel av personalen ska vara förskollärare och vill därför göra det lättare för barnskötare att vidareutbilda sig genom att de samtidigt får behålla en del av lönen.


    Barn till föräldralediga och arbetslösa får idag bara vara på förskolan 15 timmar per vecka, om inte kommunen där man bor har mer generösa regler. Vi vill ge alla barn rätt till 30 timmars förskola per vecka, för att alla barn ska ha goda möjligheter att ta del av förskolans pedagogik och utvecklingsmöjligheter.


    Tillgången till barnomsorg på kvällar, helger och nätter är idag inte tillräckligt utbyggd. Många föräldrar, framförallt mammor, hindras därför från att arbeta så mycket som de skulle vilja och behöver. Vi vill satsa mer pengar än den nuvarande regeringen för att fler kommuner ska erbjuda barnomsorg på dessa tider.

    Mvh Anastasia, politisk sekreterare

Svar på tråden Förskolan?