Forum Inaktiva: Folkpartiet - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kollektivtrafiken

  Fre 13 jun 2014 15:06 Läst 719 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (Miljö­tänkar­en)
  Visa endast
  Fre 13 jun 2014 15:06

  Jag skulle vilja att fler struntade i bilen - hur ska ni göra med kollektivtrafiken runt om i Sverige? Kan den bli gratis? Då skulle fler åka tåg och buss

 • Tor 7 aug 2014 11:34 #1

  Hej,

  Först vill jag be om ursäkt för sent svar. 


  Väl planerad kollektivtrafik och cykelstråk ger en bättre miljö. Därför menar Folkpartiet att nyttotrafik och kollektivtrafik bör ges större utrymme på bekostnad av privatbilism i stora städer med trängselproblem. Detta görs genom god stadsplanering och miljöavgifter, t.ex. trängselavgifter, som ska beslutas på lokal eller regional nivå och vars avgifter ska stanna på regional nivå. Spårburen trafik bör byggas ut där det är samhällsekonomiskt lönsamt.
   
  Folkpartiet vill också göra det lättare att ta med sig cykeln i kollektivtrafiken. Kombinationen kollektivtrafik och cykel utgör ofta en hel resa och innebär ett verkligt alternativ till bilen.
   
  Det vi framförallt vill verka för med kollektivtrafiken är att göra den mer tillgänglig och attraktiv för att få fler människor att välja att resa kollektivt. Hur kollektivtrafiken ska finansieras, för någon måste i slutändan betala, är dock en fråga för respektive landsting att hantera.

  /Hanna
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll