• Anonym (Miljö­tänkar­en)
    Äldre 13 Jun 15:08
    782 visningar
    1 svar
    1
    782

    Kollektivtrafiken

    Jag skulle vilja att fler struntade i bilen - hur ska ni göra med kollektivtrafiken runt om i Sverige? Kan den bli gratis? Då skulle fler åka tåg och buss

  • Svar på tråden Kollektivtrafiken
  • Äldre 18 Jun 11:28
    #1

    Hej!


    Trafiken står för en stor del av de utsläpp som orsakar växthuseffekten. Att minska utsläppen från bilarna är inte tillräckligt för att begränsa trafikens klimatpåverkan. Vi vill också öka kollektivtrafikens andel av resorna.


    SJ bör ges ett nytt uppdrag där man sänker biljettpriserna och ökar tillgängligheten. Vi vill ge ekonomiskt stöd till den regionala och lokala kollektivtrafiken så att det blir fler tåg och bussar och billigare resor. Vi vill genomföra ett storskaligt försök med gratis kollektivtrafik i två län eller regioner. Sveriges bristande järnvägstrafik är ett resultat av privatiseringar och för låga anslag. Vi vill ha ett järnvägssystem som håller ihop och där det inte är en massa olika privata aktörer som bara vill göra snabba vinster.


    En stor del av resorna med kollektivtrafik sker i storstadsområdena. Där är det redan trångt på bussar, tåg och tunnelbanor. Därför vill Vänsterpartiet att pengarna från trängselskatten ska gå till att förbättra och bygga ut kollektivtrafiken, inte till nya motorvägar.

    Mvh Anastasia, politisk sekreterare


Svar på tråden Kollektivtrafiken