• Simon 681

    Integritetsfrågor

    Vad är SDs syn på FRA-lagen och Datalagringsdirektivet? Vad är SDs hållning vad gäller inskränkningar i den personliga integriteten som exempelvis avlyssning, registrering, genomsökning av person eller bostad?


    How do we see the new masculinity in its most ideal form? In one word - Freedom.
  • Svar på tråden Integritetsfrågor
  • Sverigedemokraterna

    Sverigedemokraterna vill ta hårdare tag mot brottsligheten. En viktig fråga är tryggheten på gator och torg, inte minst för kvinnor. Vi vill göra det enklare att använda trygghetsskapande kameraövervakning i brottsförebyggande syften.


     


    En annan viktig fråga är sexualbrottsligheten. Sexuella övergrepp mot barn är bland de värsta brott vi kan tänka oss. Ett register bör inrättas över människor dömda för detta. Föräldrar ska kunna ta del av detta register för att få information om sådana personer finns bosatta i närområdet eller inte. Liknande system används idag i USA, Kanada och Storbritannien. De uppgifter som registreras är redan offentliga och reformen skulle enbart effektivisera uppsökandet av informationen.


     


    Alla utländska medborgare som begår brott bör utvisas om inte mycket starka skäl talar emot detta. Vid utvisning ska biometriska uppgifter om förövaren sparas i ett register för att förhindra att personen återvänder till Sverige.


     


    Sverigedemokraterna vill utöka möjligheten för polisen att använda sig av hemlig teleavlyssning och kameraövervakning vid brott som kan ge minst ett års fängelse. Vi vill dessutom utöka möjligheterna att använda sig av hemlig rumsavlyssning (buggning) vid brott som kan ge minst fyra års fängelse. Detta bör kraftigt öka polisens möjligheter att ta itu med den organiserade brottsligheten på samma sätt som skett i Danmark efter liknande reformer. 

Svar på tråden Integritetsfrågor