• Anonym (Myggan)

    Höggravid - halstrade pilgrimsmusslor??

    Är gravid i v 34 och ska imorgon på middag på restaurang. Till förrätt serveras halstrade pilgrimsmusslor. På livsmedelsverkets hemsida står det att pilgrimsmusslor är ok att äta - men hur mycket hettas de egentligen upp när de "halstras"? Känner mig väldigt osäker på om det verkligen är ok att äta när de tillagas på detta sätt (men finns det ens fler sätt att tillaga dem på?)

    Hoppas någon kan göra mig klokare, tack på förhand!

  • Svar på tråden Höggravid - halstrade pilgrimsmusslor??
  • Anonym (Myggan)

    Ingen?

  • Anonym (ok)

    Det står att de är okej att äta så vad har tillagningssättet med saken att göra? Är de okej så är de liksom.

  • Anonym (Myggan)

    Nja eiktigt så enkelt är det inte, det står ju att lax är helt ok t ex men rökt och gravad lax ska man undvika. Innertemperaturen ska nå en viss grad för att det ska vara ok. Men tar inga risker så får skippa musslorna helt enkelt!

  • Jempan85

    Rökt och gravad lax är ok om du gör det själv eller vet att den nyligen är tillagad. Att det finns restriktioner för det på Livsmedelsverkets hemsida beror på att den köps vakuumförpackad och därför kan innehålla listeria. Pilgrimsmusslor du äta halstrade. Det är det enda sättet man tillagar dem på om de inte äts råa.

Svar på tråden Höggravid - halstrade pilgrimsmusslor??