• beam82

    brödsirap

    I ett recept på matbröd som jag hittat står att man ska använda brödsirap. Jag har mörk och ljus, vilken passar bäst att byta till?
    Vad är egentligen skillnaden?

  • Svar på tråden brödsirap
  • Aniiee

    Skillnaden är..... brödsirapen innehåller mera malt. Det är allt i princip. Jag hade bytt till mörk sirap. 

    Klistrar från Dansukker hemsida;


    Ljus Sirap är den klassiska bassirapen och har en fin ljus färg med karamellig smak. Passar utmärkt till godis, småkakor, efterrätter, såser, kötträtter mm.


    Mörk Sirap har mera karaktär med fylligare aromatisk karamellsmak, salt och syrlighet och är mörkare i färgen. Passar till såväl pepparkakor och chokladkola som bruna bönor, kåldolmar och andra maträtter.


    Vit Sirap är utmärkt att använda när du bakar vetebröd och bullar. Vetebröden och bullarna håller sig mjuka och färska längre och blir dessutom lite godare. Vit Sirap går också utmärkt att använda i godis, glass och andra desserter, matlagning och till pizza för att få en mjuk och luftig botten. Vit Sirap är den ljusaste sirapen och har en god söt smak.


    Brödsirap ersätter både den Ljusa och Mörka Brödsirapen som tidigare fanns i vårt sortiment. Brödsirap innehåller mera malt än tidigare, 20%, som gör matbröden ännu mustigare och saftigare. Malten hjälper till att förstärka sirapens goda bakegenskaper.  Brödsirapen kan änvändas till både ljusa och mörka matbröd.


    Death is this brilliant slide, this high, fine music felt as pure vibration, this plunging float in wind and silence
  • Grävling 75

    Spelar ingen större roll skulle jag säga, jag brukar ta det jag har men mörk är väl mest lik brödsirap.

Svar på tråden brödsirap