Kan man grilla älg bog?
Har föräldrarna på besök och älg i frysen, har en bog som jag inte vet vad vi ska göra med. Kan man skära den i skivor och grilla?
Har föräldrarna på besök och älg i frysen, har en bog som jag inte vet vad vi ska göra med. Kan man skära den i skivor och grilla?
Det är ju en "mindre fin" bit så det kan vara risk för att det blir torrt och segt att steka i skivor. Har du tid att grilla hela biten länge på indirekt värme och sen skära upp som en stek så blir det nog bättre.
Håller med ovanstående, risk att det blir segt. Har du inte möjlighet att grilla på indirekt värme skulle jag koka bogen först ca 1,5-2 timmar beroende på storlek. Vi brukar koka i rödvin (finns nu väldigt bra alkoholfritt som funkar utmärkt till matlagning). Sedan koka ned och krydda upp spadet till sås/glaze, skiva köttet pensla på glazen och grilla snabbt för yta och rökighet. Lycka till!