Risotto med annan alkohol än vitt vin?
Någon som har erfarenhet av vad det blir för skillnad? Jag har provat med rött vin och det blev inte så gott. Har provat med mörk rom också och det blev okej. Någon som har erfarenhet eller kunskap om ämnet?
Någon som har erfarenhet av vad det blir för skillnad? Jag har provat med rött vin och det blev inte så gott. Har provat med mörk rom också och det blev okej. Någon som har erfarenhet eller kunskap om ämnet?
Någon som har erfarenhet av vad det blir för skillnad? Jag har provat med rött vin och det blev inte så gott. Har provat med mörk rom också och det blev okej. Någon som har erfarenhet eller kunskap om ämnet?
Vitt vin ska du ha!!
Vitt vin ska du ha!!
Torr sherry förekommer i en del recept istället för vitt vin. Vill man inte ha vitt vin så kan man också utelämna det och använda tex lite vinäger för att få med en viss syra, eller så bara utelämna det helt. Det är inte nödvändigt att ha någon alkohol alls om man inte vill, det blir gott ändå. Viktigt är att ha rätt sorts ris, bra buljong (och bra ingredienser för övrigt förstås) och så röra hela tiden och inte koka den för torr. Ungefär. Men med tanke på att det är en rätt som funnits länge och som finns i en massa varianter i ursprungslandet Italien så kan man nog ta sig vissa friheter Vill du testa andra sorters alkohol så kan du ju göra det förstås, men jag tror det är en idé att inte välja för söta eller fylliga sorter i så fall.
Vitt vin ska du ha!!
Får jag lov att göra en pudel här.
Risotto är naturligtvis inte varumärkes-skyddat i hemmiljö. Gör man nåt som tillräckligt liknar risotto så är det naturligtvis risotto.
Jag har pratat med en vän som har berättat mer än jag visste tidigare och därför gör jag min pudel.
Hur det är i resauranger kanske kan vara en annan sak. Kanske måste man benämna rätten som "Grappa-risotto", eller "risotto med en släng av sherry" eller nåt. Men hemikring så får man kalla vad som helst vad som helst.
Jag bjöd en gång på "gubbröra" bestående av likörmarinerade jordgubbar i en spegel av apelsincreme. En av gästerna frågade efteråt "Men när kom sillen?"
Vår gode vän som är kock har bjudit oss på en rödvinsristto och det var hur gott som helst. Vi åt det till marulk.
Att koka risotto med Martini eller Verumoth blir gott, men det är iofs stark vin så det var kanske inte det du frågade efter.
På Spa serverades jag en hälsorisotto utan vin som var kokt med fiskbuljong och svartolivpasta.
Får jag lov att göra en pudel här.
Risotto är naturligtvis inte varumärkes-skyddat i hemmiljö. Gör man nåt som tillräckligt liknar risotto så är det naturligtvis risotto.
Jag har pratat med en vän som har berättat mer än jag visste tidigare och därför gör jag min pudel.
Hur det är i resauranger kanske kan vara en annan sak. Kanske måste man benämna rätten som "Grappa-risotto", eller "risotto med en släng av sherry" eller nåt. Men hemikring så får man kalla vad som helst vad som helst.
Jag bjöd en gång på "gubbröra" bestående av likörmarinerade jordgubbar i en spegel av apelsincreme. En av gästerna frågade efteråt "Men när kom sillen?"
Aniiee, en risotto är alltid en risotto, det har Fredde Schiller (i Solsidan) sagt!