Baka som Jänkarna - mått man inte är van vid?
Hej!
Har köpt en av Betty Crockers bakmixer här om dagen.
Denna skall bli födelsedagstårta för sambon på lördag,
men verkar inte bli så enkelt som ja trodde...
Jag vet att det finns tabeller m.m för att förstå vad olika
mått innebär, MEN efter att ha besökt 4 olika såna sidor
så visade de sig att 3 av 4 omvandlade samma mått
till olika mått som man är van vid som Svensk.
Kändes gaaanska osäkert, så tänkte om någon erfaren
här kunde hjälpa mig? någon med erfarenhet av bakning
där det ingår att "konvertera" måten?
Jag har bara 1 mix och denna hittade jag 9 mil hemifrån,
så får gärna bli rätt på första försöket ;)
Rätta mig om jag har fel (har försökt räkna på det) MEN..;
- 90 ml vegetable oil = bör väl vara drygt 6 matskedar matolja?
(utgår ju från att olivolja nog inte är att föredra?)
- 250 ml vatten = det kan väl inte vara något annat är 2,5 dl?
- 3 medium eggs = Medium stora ägg måste väl vara typ samma
storlek vart i världen man än befinner sig?
- 2 x 8" cake tin = aaaa... här har jag kört fast... fattar inte ett
dugg av tum och blir bara förvirrad :/
Sorry om detta inlägget verkar som dumma frågor, men är van
vid att baka med ögonmått, ingen som helst erfarenhet av
jänkarnas mått :/
Tack på förhand!